Erős lesz a terrorveszély a foci EB-n

HírKlikk 2024. május 26. 20:00 2024. máj. 26. 20:00

Marco Buschmann német igazságügyi miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyáron lezajló labdarúgó Európa-bajnokságon erős lesz a terrorveszély, a határellenőrzés azonban hatékony eszköz lehet az esemény biztonságosabbá tételére.

A nagy nemzetközi versenyeken mindig növekszik a terrorizmus kockázata, és nem csak Németországban – hangsúlyozta Marco Buschmann a Funke médiacsoportnak adott nyilatkozatában. „Soha nem lehet száz százalékos biztonság" – jelentette ki, és hozzátette, hogy az illetékes hatóságok minden tőlük telhetőt megtesznek a biztonság érdekében.

Buschmann szerint az Ukrajna elleni háború és a közel-keleti konfliktus súlyosbíthatja a helyzetet, és ezenkívül különböző szabotázscselekmények sem zárhatóak ki. Korábbi értesülések szerint a német hatóságok külön is felkészültek az Ukrajna részvételével kapcsolatos esetleges terrorakciókra.

Buschmann kijelentette: a határellenőrzés rendkívül hatékony eszköz lehet egy olyan szintű esemény biztonságosabbá tételére, mint a foci EB. 

„Már megerősítettük a határellenőrzést, és nagyon pozitív hatást tapasztalunk, különösen a csempészet elleni védelemben" – jelentette ki a miniszter. „Megnehezítjük azoknak a dolgát, akik fegyvert vagy robbanóanyagot akarnak illegálisan behozni az országba" – tette hozzá.

A labdarúgó-Európa-bajnokságot június 14. és július 14. között rendezik, a mérkőzéseknek Berlin mellett München, Lipcse, Frankfurt, Dortmund, Gelsenkirchen, Stuttgart, Hamburg, Düsseldorf és Köln lesz a színhelye – írja az Infostart.  

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom