Érzékeny veszteségeket szenvedett, de még harcképes a Fekete-tengeri flotta

HírKlikk 2023. október 14. 17:45 2023. okt. 14. 17:45

Avgyijivkánál újabb orosz erőket vetnek be.

Az orosz Fekete-tengeri Flotta komoly veszteségei ellenére is operatív maradt, bár egyes egységeit áthelyezték az ukrán fenyegetéstől távolabb fekvő Novorosszijszk kikötőjébe – áll a brit védelmi minisztérium összefoglalójában, amelyet az mfor idéz. A brit szakértők szerint az orosz flottánál magasabb szintre emelték a védelmi intézkedéseket, de továbbra is képes cirkálórakétákat kilőni ukrán célpontokra.

Közben az ukrán kormány politikája ellen tüntettek az odesszai városháza előtt. A tüntetők szerint a költségvetés minden felszabadítható forrását a fegyveres erőknek kellene adni, illetve az elesett katonák családjának megsegítésére, valamint a súlyosan megsebesült katonák ellátására fordítani.  

A Fekete-tenger parti orosz üdülőváros, Szocsi polgármestere arról számolt be, hogy két ukrán drónt lőttek le a település közelében. A politikus szerint áldozatok nem voltak, a helyzetet „irányítás alatt tartják” az orosz fegyveres erők.

Forrás: mfor.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom