Ételosztás kígyózó sorokkal

HírKlikk 2023. december 23. 08:19 2023. dec. 23. 08:19

Hat napon át, december 17. és 22. között naponta 1000 adag ételt osztottak ki az önkéntesek és támogatók segítségével.

Szülők gyerekeikkel, idős házaspárok, hajléktalanok is sorban álltak az Ökumenikus Segélyszervezet adventi-karácsonyi szeretetvendégségén – mondta a Népszavának a szervezet sajtóreferense. Kis Boáz megjegyezte, hogy december 17. és 22. között naponta 1000 adag ételt osztottak ki az önkéntesek és támogatók segítségével.

Az ételosztás mellett a lelki támogatást is fontosnak tartja a szervezet, több vidéki, hajléktalanokat ellátó intézményeikben ünnepi vacsorával és ünnepséggel is készülnek. A sajtóreferens azt mondta: összefogást és szolidaritást tapasztalnak a társadalom részéről.

A Krisna-hívők már november 25-én megkezdték ünnepi akciósorozatukat.

A szervezet önkéntesei jártak már Szegeden, Békéscsabán, legutóbb Egerben és Debrecenben. Holnap, 25-én és 26-án a Népligetben várják a rászoruló családokat naponta 1100 csomaggal és ételadaggal.

A Magyar Vöröskereszt a hipermarketekben tartott adománygyűjtő akciót.

Az „Egy csomag szeretet” nevű gyűjtésben 29 tonna élelmiszer, 2 tonna édesség, 1 tonna drogériai termék és fél tonna egyéb felajánlás érkezett a bevásárlóközpontokban elhelyezett gyűjtőpontokra. Volt olyan vásárló, aki 100 ezer forint értékű termékkel pakolta meg a bevásárlókocsit, mások egy üveg étolajjal vagy egy kiló liszttel járultak hozzá a sikeres gyűjtéshez. A csomagokat a helyi szükségleteket jól ismerő vármegyei szervezetein keresztül osztja szét az országos hálózattal rendelkező Magyar Vöröskereszt.

A Központi Statisztikai Hivatal „A háztartások életszínvonala, 2022” című kiadványa alapján a társadalom 19,6 százaléka, 1 millió 863 ezer ember az anyagi helyzete miatt veszélyeztetettnek számít.

Forrás: Népszava


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom