Európai ügyészség, Orbán, maffiaállam

HírKlikk 2019. március 4. 06:54 2019. márc. 4. 06:54

Az EurActiv uniós hírportál arról ír, mely uniós tagállamok ellenzik, hogy a román Laura Kövesi legyen a létrehozandó európai ügyészség leendő vezetője. A román korrupcióellenes ügyészség volt irányítója számos politikust juttatott rács mögé hazájában.

Mint az EurActiv írja, valamilyen fontos uniós tisztség betöltése előtt a tagállamok rendszerint azért szoktak lobbizni a többi kormány képviselőjénél, hogy azok fogadják el a jelöltjét. Most azonban fordítva történt, a román kormány azon dolgozott, hogy a többiek ne fogadják el Kövesi személyét - hangzott el a Klubrádió nemzetközi lapszemléjében.

Bár a szavazás a tagállamok képviselőiből álló Tanácsban elvben és hivatalosan titkos, az EurActiv szerint kiszivárgott, hogy Románia mellett Bulgária, Lengyelország és Magyarország szavazott a román jogásznő ellen.

Ezeket az országokat sorra véve, a brüsszeli hírportál cikke Magyarországgal kapcsolatban azt emeli ki, hogy Magyar Bálint szociológus és volt oktatási miniszter maffiaállamnak tartja Orbán Viktor Magyarországát.

Forrás: Klubrádió