Extra profitot hoztak a néhai Andy Vajna kaszinói

HírKlikk 2020. szeptember 30. 20:20 2020. szept. 30. 20:20

Most már Garancsiék jártak jól ezzel, több mint 11,5 milliárdot vettek ki Andy Vajna volt fővárosi kaszinóiból osztalék formájában a múlt évi nyereségből.

Minden eddigi rekord megdőlt: 32,8 milliárd forint volt a forgalom, ami 4 milliárddal több az egy évvel korábbinál, az adózott eredmény 2 milliárddal nőtt, meghaladta a 11,7 milliárdot - írja a 24.hu.

Ebből 11,557 milliárd forint osztalék fizethető ki. A múlt évben az első háromnegyedév eredményei alapján 7,986 milliárd forint előleg „kifizetésének lehetőségéről” már rendelkeztek, az év végi eredmény alapján, pedig ezt megfejelték 3,571 milliárd forinttal.

A kaszinókoncessziót a Las Vegas Casino Zrt. birtokolja, amely nemrég váltott tulajdonost, a néhai Andy Vajna Luxemburgba vesző céghálójából a Garancsi István–Szalay-Bobrovniczky Kristóf páros érdekeltségébe került. A cégbejegyzés szerint, április 30.-a óta a miniszterelnök kötélbarátja és Habony Árpád bajtársa, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő férje osztozik a kaszinóbizniszen.

A multimilliárdos, egyebek mellett a székesfehérvári futballklubot is tulajdonló Garancsi sok egyéb érdekeltségén kívül, eddig is benne volt a kaszinóbizniszben. A soproni kaszinó üzemeltetéséért felelős CAI Hungary Kft. tavaly 4,8 milliárd forgalom mellett 1,4 milliárd profitot ért el.