Ez a hétvége sem múlt el megtalált migránsalagút nélkül

HírKlikk 2020. szeptember 20. 17:31 2020. szept. 20. 17:31

A legújabb alagutat a déli határon húzódó határzár alatt, a Bács-Kiskun megyei határ mentén fedezték fel. A terepszakaszok ellenőrzése folyamatos, mivel a migránsok az utóbbi időszakban egyre többször próbálkoznak azzal, hogy illegális módszerekkel jussanak be az ország területére. Adamkó Péter barlangkutató szerint, egy ötven centiméter széles és hatvan centiméter magas járatot lehetetlenség kiásni.

A terepkutatás során, 2020. szeptember 19-én 19 óra 45 perckor a Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltség határszakaszán, Csikéria térségében a rendőrök felfedeztek egy újabb alagutat, amely szerb területről indul, és az ideiglenes biztonsági határzár alatt húzódik – idézi a nepszava.hu a police.hu információját.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy az ilyen alagutakon történő közlekedés életveszéllyel járhat – olvasható a közleményben. Mindehhez a nepszava.hu hozzáteszi: a figyelemfelkeltés akkor volna igazán hatásos, ha a menekültek tudnának magyarul, és rendszeresen olvasnák a rendőrség hivatalos oldalát. 

Mint írják, a kormányzati propaganda egyre gyakrabban szeretné azt hangsúlyozni, hogy a menekültek a föld alatt szeretnének bejutni magyar területre. Ugyanakkor egy másik járat kapcsán Adamkó Péter barlangkutató a Népszavának azt mondta, egy ötven centiméter széles és hatvan centiméter magas járatot lehetetlenség kiásni.

Forrás: Népszava