Farkasházy Tivadar: gazemberek ülnek a nyakunkon, és ezt meg kell mutatni a sajtóban

HírKlikk 2021. szeptember 28. 16:12 2021. szept. 28. 16:12

Nem puccsal kell Orbánt megbuktatni, de ha valahol hatalomátvételre készülnek, akkor először a rádiót, televíziót foglalják el és nem az alkotmánybíróságot. Amíg nem lesz egy komoly sajtó és nem nyomorgunk mi ketten egy rádióban és egy kétheti lapnál – átvitt értelemben mondom, nem a személyes megélhetésről van szó, hanem a lehetőségekről –, akkor Orbán visszajön – mondta Farkasházy Tivadar humorista. Hiába győzik le 52-48ra, lehet, hogy megvesz három-négy embert, akiben bíztunk az előválasztáson, de utána átállnak. Van az a pénz

Színház az egész világ és színész benne minden férfi és nő – ez az Orbán család definíciója – mondta Farkasházy, aki a KlikkTv Tíz című műsorában emlékeztetett a Szájer ügyre, a Nokiás dobozra, ami nem létezett, Borkaira és Szijjártóra a jachtokon.

„Ha nem látjuk, akkor sokkal kisebbet ütnek. Be kell mutatni az embereknek, hogy micsoda gazemberek ülnek a nyakunkon.”

„Amikor Demeter Szilárd – a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója – nekiment Pogány Juditnak, Csákányi Eszternek, Cserhalmi Györgynek, Kulka Jánosnak, akkor írtam valamit a Facebookra, az 550 ezer embert megszólított. Nem vagyok gyakorlott facebookos, mégis azért jutott el sokakhoz, mert nem arról írtam, hogy milyen csúnya dolog volt, amit mondott Demeter, hanem megírtam Pogány és Csákányi egy napját, amikor keccsöltek Kaposváron reggel 8-tól éjfélig. Reggel próba, délután próba, este előadás, utána Pestre jöttek fel, volt, hogy autóbaleset után még játszottak. Ezekre mondta Demeter, hogy kommunisták és kitüntetéseket, ösztöndíjakat akarnak osztogatni? Kulka, ha kap pénzt, jobb leletet ad neki az orvos? Cserhalmi, aki szintén súlyos beteg? Ezek az emberek végiggürizték az életüket – ezt írtam meg és ez ütött.”

„Hatvanpusztáról hiába mondunk adatokat, meg hektárokat, meg kell ezeket a disznóságokat fogni, meg kell mutatni.”

Farkasházy Tivadar szerint „Karikó Katalinok vannak közöttünk, okostelefonok vannak, száz tévét lehet nézni, kitárult a világ, fantasztikus találmányok vannak, és mi vergődünk cáratyuska alatt, aki a múlt rémületes problémáit hozza be. Meg kell szabadulni tőlük.”

„Attól félek, hogy azok az emberek, akik oly sokat tettek azért, hogy itt valami megváltozzon, el fognak tűnni és száraz emberek jönnek a helyükre – és akkor nagyon finoman fogalmaztam –, akik nagyon el fogják szúrni a dolgokat.”

Orbánt részben csak a saját eszközeivel lehet legyőzni, mert mit lehet csinálni az alapítványokkal? Visszaadjuk? – tette fel a kérdést. „Ez egy jogi összeesküvés, amely a Bibóban történt. Az egyik legnagyobb gyalázat a magyar történelemben, hogy egy ilyen szűk csoport megragadta a hatalmat. Meg merem kockáztatni, hogy ez kicsit hasonlatos a '20-as évek elején Münchenben történt eseménnyel annyiban, hogy néhány ember összefogott, megszerzett magának egy országot és érdekes módon, mindig egymásban találták meg a legjobb partnereket.”