Raftingolt a kampány alatt, mégsem mond le a dunaújvárosi MSZP-elnök

HírKlikk 2016. június 8. 18:37 2016. jún. 8. 18:37

Pintér Attila, az MSZP dunaújvárosi elnöke külföldön tartózkodott az időközi választás finisében - értesült az atv.hu a már a megyei tagság körében is közszájon forgó sztoriról. Az érintett nem cáfolta a hírt, igaz, nem is erősítette meg, viszont bizalmi szavazást kért maga ellen.

Miután a szocialisták a negyedik helyen futottak be a dunaújvárosi időközi választáson, két irányba indult el az MSZP vezetése: visszaverte a DK vádjait, amely őket okolta a baloldal csúfos vereségéért, másfelől Tóbiás József pártelnök lemondásra szólította fel Pintér Attila városi elnököt.

A közvélemény eddig úgy tudta, hogy a lemondatás oka a választási kudarc, ám az ATV úgy értesült, hogy a valódi indok ennél sokkal prózaibb. Az MSZP vezetése a kampány utolsó hetében, a már korábban - Újpest, Salgótarján, Tapolca - szokásos módon, felajánlott 200 piros dzsekis aktivistát a dunaújvárosi szocialistáknak, hogy "jól megnyomják a végét", ám Pintér Attila ezt azzal utasította vissza, hogy a dolog rosszul is elsülhet, inkább megoldják helyben, van elég emberük.

Ezt követően, a megyei tagságban napok óta közszájon forgó hírek szerint külföldre távozott, sőt van, aki egyenesen azt állítja, hogy raftingolni volt. Portálunk több regionális politikust és aktivistát is megkérdezett, közülük ketten támasztották alá, hogy valóban raftingolt a kampány helyett. Olyannyira, hogy az országos pártvezetés segítségét sem fogadta el a dunaújvárosi elnök.

Kerestük Pintér Attilát az ügyben, aki azt mondta, hogy a tagság nem fogadta el sem ő, sem Selyem József lemondását a bizalmi szavazáson, ezért innentől kezdve a pártvezetéssel történő bármiféle vitáját a megfelelő fórumokon fogja rendezni. Arról, hogy milyen volt az evezgetés, szintén nem nyilatkozott a helyi vezető.