Szándékosan felgyújtották az Envy Fashion csepeli varrodáját

HírKlikk 2020. július 12. 18:30 2020. júl. 12. 18:30

Péntek este – az egyik cégvezető állítása szerint – valaki szándékosan felgyújtotta a magyar divatcég csepeli varrodáját – írja az Index.

A több mint húsz éve működő vállalatnak több budapesti és vidéki plázában is van üzlete. Ezek jól őrzöttek, a varrodájuk azonban kevésbé frekventált helyen, az egykori Csepel Művek területén van. Ezért is válhatott a gyújtogató célpontjává – erről beszélt az Indexnek Horgány Eszter, az Envy egyik tulajdonosa.

A terület biztonsági őre gyorsan cselekedett és a tűzoltók is hamar kiértek, de mégis jelentős kár keletkezett. „A csepeli ipartelepen sok kétes alak mászkál, előfordulnak betörések és lopások. Tavaly a varrodába is betörtek, de megszólalt a riasztó, és a tolvajok meglógtak. Amíg nem látta senki a kamerafelvételeket, addig úgy gondoltuk, hogy egy szerencsétlen véletlenről lehet szó, mondjuk egy eldobott cigicsikktől gyulladt be az épület melletti hulladéktároló. Aztán a kamerafelvételeket kezelő cég képviselője visszanézte a felvételeket, és azok alapján, egyértelmű a szándékos gyújtogatás” – mondta Kovács Zoltán, az ingatlant tulajdonló cég egyik tulajdonosa.