Felgyújtották Melania Trump szobrát

HírKlikk 2020. július 9. 16:31 2020. júl. 9. 16:31

Felgyújtották a Melania Trumpot ábrázoló, fából készült, életnagyságú szobrot, amelyet tavaly állítottak az amerikai elnök feleségének szlovéniai szülővárosában, Sevnicában – írja a napi.hu.

Melania Trumpnak tavaly nyáron állítottak szobrot Sevnicában. A first lady fából készült szobra kék ruhát és magas sarkú cipőt visel, ám az alkotás a helyiek tetszését nem nyerte el.

A szobrot Brad Diwney amerikai művész álmodta meg, de egy szlovén szobrász volt, aki elkészítette. A hírportál szerint, az alkotást a közösségi médiában madárijesztőnek is nevezték, de voltak, akik azért bírálták, mert szerintük a szobor inkább Szűz Máriára hasonlít, mint Melania Trumpra.

Sevnicában több olyan terméket is árusítanak, amit Melania Trump neve fémjelez, például kékfrankos vörösbor, szalámi, palacsinta, méz – de létezik Melania-torta is.

A rendőrség egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoz, és semmi nem utal az elkövető vagy elkövetők kilétére. A megégett szobrot eltávolították. A helyi média szerint nem lehet tudni, hogy politikai vagy művészeti tiltakozásként gyújtották fel a szobrot.

Korábban is érte már atrocitás a Trump család szobrait. Az év elején felgyújtották és porig égették a Donald Trump amerikai elnököt ábrázoló hatalmas, fából készült szobrot, amelyet a szlovéniai Moravcéban emeltek. A csaknem nyolc méter magas szobor a New York-i Szabadság-szoborhoz hasonló testhelyzetben ábrázolta a jellegzetes hajviseletű, kék öltönyben, fehér ingben és vörös nyakkendőben pózoló Trumpot.

Forrás: Napi.hu