Felhőszakadások alakulhatnak ki csütörtökön és pénteken

HírKlikk 2024. június 27. 11:35 2024. jún. 27. 11:35

Felhőszakadások alakulhatnak ki csütörtökön a Dunától keletre, pénteken pedig Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben – figyelmeztet a HungaroMet Zrt.

Az előrejelzés szerint csütörtökön nagy területen lehetnek alkalmasak a feltételek zivatarok kialakulásához, összességben többfelé, több hullámban várható előfordulásuk. A zivatarok környezetében elsősorban felhőszakadás, viharos, óránkénti 60-70 kilométeres széllökés és jégeső társulhat. Intenzívebb cellák főként a Duna vonalától keletebbre fordulhatnak elő, amelyeket felhőszakadás, viharos, óránkénti 70-90 kilométeres széllökés és jégeső is kísérhet. Késő estére nyugat felől várhatóan csökken a zivatarok számossága, de teljesen éjjel sem nyugszik meg a légkör.

Pénteken a zivatartevékenység súlypontja már jellemzően a Dunától keletre eső területekre helyeződik, azonban néhány cella a Dunántúlon is előfordulhat. A zivatarokat – főként keleten – felhőszakadás, viharos széllökés és jégeső is kísérheti.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom