Félkész a Biodóm, de fűteni kell

HírKlikk 2022. november 9. 19:04 2022. nov. 9. 19:04

A félbehagyott budapesti Biódomban járt a Válasz Online. A 38 ezer tonnányi vasbetonból álló, jelenleg használhatatlan állatkerti betonhegy távfűtésére november 1. óta a Széchenyi fürdő termálvizével is rásegítenek, mert az épület belső hőmérséklete nem mehet 14 fok alá.

A lap emlékeztet, hogy a fővárosnak nincs pénze a félkész betontömb fenntartására. Karácsonyék már tavasszal jelezték, hogy átadnák a projektet a telekkel együtt az államnak, de a kormány egyelőre nem reagált az ajánlatra, sőt, eközben minden állami beruházást felfüggesztettek a válság miatt.

A Biodóm projektet még a fővároshoz tartozó Állatkert előző igazgatója, Persányi Miklós lobbizta ki Tarlós István főpolgármestersége alatt, az eredeti felállás szerint a kivitelezést a kormány finanszírozta, a beruházást pedig az Állatkert felügyelte. Aztán megcsúsztak a költségek, Tarlóst Karácsony Gergely váltotta, az épület pedig évek óta befejezetlenül áll.

 

Forrás: valaszonline.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom