Felsorakoztak a rohamrendőrök - Zúg az Orbán takarodj!

HírKlikk 2018. december 13. 19:30 2018. dec. 13. 19:30

Sok ezren gyűltek össze a rabszolgatörvény ellen meghirdetett tiltakozáson. "Orbán takarodj! Mocskos Fidesz!" - kiabálják a vonulók, vannak akik füstgyertyákat égetnek, mások pedig "Soros-bérenc vagyok" skandálással válaszolnak ironizálva Gulyás Gergelynek a Kormányinfón elhangzott vádjaira. Egyre feszültebb a hangulat, a rohamrendőrök is felsorakoztak.

A Kossuth térre hirdettek meg tüntetést a túlóratörvény ellen csütörtök estére. Egyetemisták mellett középkorúakból is rengetegen érkeztek. 

A hatalmasra duzzadó  tömeg, dobosok vezetésével elindult a Margit híd felé. Átvonultak a hídon Budára, ahol a Bem rakparton elmentek a Lánchídig, ott pedig visszajöttek Pestre.

A Deákról az Oktogonra sétáltak, eddig majdnem 10 kilométert tettek meg Budapesten belül. A Nagykörúton teljesen leállt a forgalom, se villamos, se autó nem jár.

A tüntetők a Kossuth téren farkasszemet néznek a főbejárat lépcsőjén sorfalat álló rendőrökkel.

21:07 - A rendőrök könnygázzal oszlatják a tüntetőket

A Kossuth téren felsorakoztak a rohamrendőrök a parlament lépcsőjére. Ahogy telt a tér, úgy kerültek a tüntetők is egyre közelebb hozzájuk. Háromnegyed 9-kor a tüntetők közül valaki füstbombát dobott a rendőrök közé, akik erre könnygázzal válaszoltak.

Idő közben a parlament lépcsőjén álló rendőröket leváltották a rohamsisakos készenlétek. A tüntetők erre idegesebbek lettek, egyre többször dobálták a rendőröket.

Forrás: Hírklikk