Jogsértő lehet a Notino árfeltüntetési gyakorlata

HírKlikk 2024. október 2. 13:30 2024. okt. 2. 13:30

Feltehetően jogsértően tünteti föl a Notino az akciósként hirdetett termékek árait, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ezért vizsgálatot indított a szépségápolási termékeket értékesítő webáruház üzemeltetőjével szemben – közölte a GVH.

A Notino platformjain valószínűsíthetően rendszerszintű hiányosságok gátolják a fogyasztókat abban, hogy megállapíthassák a kedvezmények valós mértékét – írták. A hatóság azt is kifogásolja, hogy a Notino dark patternt, vagyis sötét mintázatot is alkalmaz, alapbeállításként előre kipipált lehetőséget használ a környezetbarát csomagolásra és a küldemény biztosítására.

A GVH kiemelte, hogy a folyamatosan figyelik az árfeltüntetési szabályok betartását, amelyekről a felvilágosító anyagaikban közérthető módon tájékoztatják a vállalkozásokat. A kereskedőknek 2022 májusa óta a korábbiaknál egyértelműbb szabályok szerint kell feltüntetniük az áraikat, hogy a fogyasztók tájékozottan mérlegelhessék az akciós ajánlatokat – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom