Fertőtlenítik Trumpék után a Fehér Házat

HírKlikk 2021. január 16. 08:57 2021. jan. 16. 08:57

Joe Biden és felesége, Jill beköltözésig, január 20-áig a Fehér Házban teljes körű fertőtlenítést hajtanak végre a Pennsylvania sugárút 1600-ban, amire szükség is van, mert Trump és a személyzete is elkapta a koronavírust.

Csak erre a nagytakarításra, a szőnyegek és tapéták kicserélésére, valamint a padló javítására, a bebútorozásra félmillió dollárt költenek, és nagyjából száz tagú csapat dolgozik rajta – festők, villanyszerelők, vízvezeték-szerelők, mérnökök. Persze, egy 5100 négyzetméteres, hatemeletes, 132 szobás, 35 fürdőszobás otthonban, ahol 412 ajtó, 147 ablak, 28 kandalló, 8 lépcsőház és 3 lift található, szükség is van ennyi emberre, hogy a rendelkezésre álló rövid idő alatt rendbe tegyenek mindent.

Egyébként Joe Biden – aki az Egyesült Államok 46. elnöke lesz – már készen áll a beköltözésre. Feleségével, Jillel január 19-én egy washingtoni hotelben alszik, majd másnap, amíg a beiktatás zajlik, a profi költöztetők, takarítók és inasok végeznek a költöztetéssel. Erre alapvetően hat óra állna rendelkezésre, ám mivel Trumpék már korábban elhagyják a házat, több idő lesz a munkálatok elvégzésére – írja az Index.

Bidenék a beiktatás után már úgy lépnek be a Fehér Házba, hogy az ő ételeikkel lesz tele a hűtő, és a fürdőszobában is a saját kozmetikai szereik lesznek. A cél, hogy amikor a család belép oda, otthon érezzék magát, a ruháik ott legyenek a szekrényben, a fotók fent legyenek a falon – mondta a USA Todaynek Anita McBride, aki a korábbi first lady, Laura Bush kabinetfőnöke volt.

Egyébként a washingtoni Pennsylvania sugárút 1600-as szám, a Fehér Ház előtt már megjelentek a teherautók. A munkások egymás után pakolták be a kartondobozokat, aminek az az oka, hogy Donald Trump elköltözik.

Trump Joe Biden január 20-i beiktatásáig int búcsút a Fehér Háznak, de már jelezte, egy nappal korábban elhagyja Washingtont, és a beiktatáson sem vesz részt. Melania Trump, a felesége, egyébként már két hónappal ezelőtt, vagyis az elvesztett választások után elkezdte átköltöztetni a tárgyakat, bútorokat Floridába.