Fidesz: Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc jobb, ha hallgat

HírKlikk 2020. június 14. 20:48 2020. jún. 14. 20:48

Gyurcsányék úgy kezeltek válságot, hogy újabb terheket tettek az emberek vállára – közölte a Fidesz vasárnap, a Demokratikus Koalíció (DK) online sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva.

Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője sajtótájékoztatóján azt mondta: Magyarország jövő évi költségvetési javaslatát ismerve, kilátástalannak látja a helyzetet, és szerinte az Európai Unió adhatja a legnagyobb segítséget az országnak.

A Fidesz közleményében úgy fogalmazott: Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc jobb, ha hallgat, ha válságkezelésről van szó. Amikor ők kormányoztak, a csőd szélére sodorták Magyarországot, és amikor a 2008-as világgazdasági válság a legyengített országot végleg padlóra küldte, éppen Gyurcsányék fordultak az IMF-hez és az Európai Bizottsághoz hitelért – írták.

Hangsúlyozták: ennek meg is volt az ára, „megszorítást megszorításra halmoztak", kétszázezer ember munkahelye szűnt meg, adót emeltek és elvettek egyhavi fizetést, valamint egyhavi nyugdíjat is.

A Fidesz és a KDNP a járvány okozta helyzetet úgy oldja meg, hogy támogatja a vállalkozásokat és segít az embereknek. Ezzel szemben, a baloldal a válságot úgy kezelte, hogy újabb terheket tettek az emberek és a vállalkozások vállára – emelték ki a közleményben.

Forrás: MTI/Hírklikk