Fidesz - Néppárt: egy házasság végnapjai

Föld S. Péter 2020. január 17. 07:03 2020. jan. 17. 07:03

A Néppárt legtöbb képviselője is a Fidesz ellen szavazott a csütörtöki vita végén. Orbán Viktor pártja meg is sértődött rendesen, Novák Katalin, a párt alelnöke pedig nem palástolta csalódottságát. Szerinte ez a szavazás jó érv lehet arra, hogy a Fidesz más szövetségeseket keressen. Ami persze – szokás szerint – megint csak hazugság: kerestek ők eddig is, találtak is néhány szóba jöhető szélsőségest. Igaz, ennyire nyíltan, mint most Novák Katalin, nem mondták ki, hogy a házasságnak vége. Válás van ágytól és asztaltól, vagyonmegosztás folyamatban..

A Fidesz úgy tesz, mintha nem értené, mi a baj. Szerintük Magyarországon virul a jogállam, a sajtó sokszínű és szabad, a bíróságok függetlenek, és a kormánynak esze ágában sincs nyomást gyakorolni rájuk. Zéró toleranciát hirdettek a korrupció ellen, a tudományos kutatás szabadsága és függetlensége pedig még soha nem volt annyira biztosított, mint most.

Nincs itt semmi látnivaló, tessék tovább menni.

Orbánnak már régóta az a mániája, hogy az Európai Unió bántja Magyarországot, nem tiszteli a magyarokat. Miközben Magyarországról és a magyar emberekről még egyetlen rossz szót sem hallott senki. Nem mondták, hogy nem eléggé kék a Balaton, sem azt, hogy a Halászbástya ronda lenne. A magyar konyhát sem cikizték, és azt sem állította senki, hogy Bartók Béla csapnivaló zeneszerző. Soha még semmilyen utalás nem hangzott el azzal kapcsolatban, hogy az Aranycsapat kétballábas lúzerekből állt, vagy, teszem azt, hogy Hosszú Katinka ne tudna úszni. Nem mondták, hogy a pesti viccen nem lehet röhögni, és a magyar nők szépségét sem vonta kétségbe senki.

Orbán és a Fidesz politikáját kritizálják Európában és szerte a világban, nem a magyarokat. Bennünket most legföljebb sajnálnak. Ez utóbbi azért szomorú, mert van miért.