Fidesz – Néppárt: komédia a köbön

Föld S. Péter 2020. január 21. 13:18 2020. jan. 21. 13:18

Most már szinte majdnem biztos, hogy ha nem jön közbe semmi, akkor február elején – esetleg valamikor máskor – nagy valószínűséggel vagy kizárják a Fideszt az Európai Néppártból, vagy nem. Elkészült ugyanis a Bölcsek Tanácsának jelentése, és azt is közölték, hogy február első napjaiban nyilvánosságra hozzák, mire jutottak. Persze, ez egyáltalán nem biztos, az ügy nyúlik, mint a rétestészta, és jelenleg leginkább egy rosszul megírt szomorújátékhoz hasonlít.

A Fidesz – miközben a szélsőjobbon tapogatódzik – egyre azt hangoztatja, hogy őket nem lehet kirúgni. Ha akarnak, kilépnek maguktól, mielőtt közölnék velük, hogy nincs már semmi keresnivalójuk a Néppártban. A Fidesszel ugyanis nem lehet packázni, még kevésbé kukoricázni. Ha úgy tartják jónak, tökön rúgják magukat, ha meg ahhoz van kedvük, felköpnek a levegőbe és aláállnak.

Most minden attól függ, hogy a Néppárt hajlandó-e megjavulni. Visszatérni a keresztényi, konzervatív értékekhez, amelyeket a Fidesz szerint elhagyott. A Néppárt ugyanis jelenleg a Soros-bérencek szekerét tolja, az ő kottájukból játszik, és a Fidesz, amely Európa keresztény identitásának jószerint egyedüli őrzője, mindezt nem nézheti jó szemmel.

A Fidesz tehát február elejéig dönt, hogy kiteszik-e a szűrét a Néppártból, vagy sem. Bárhogy is döntsenek a Fideszről, a döntés a Fideszé lesz, mert őket nem lehet kitenni sehonnan, ha már nagyon kifelé áll a rúdjuk, továbbállnak.

Nagy baj azért nincs, mert a Fidesz közismerten erős és széles táborral rendelkező partnere, a KDNP jelen állás szerint marad a Néppártban. Legalábbis, erre kérték őket vatikáni körök, és számukra a vatikáni körök szava szent. A közelebbről meg nem nevezett vatikáni körök ugyanis abban érdekeltek, hogy a KDNP a Néppártban maradjon, mert bár a Néppárt jelenleg Soros zsoldjába szegődött, a KDNP reménysugarat jelenthet arra, hogy az elcsatangolt bárány visszataláljon a nyájba.

Persze, a KDNP-t is kemény fából faragták, hiába a vatikáni körök könyörgése, egyedül ők döntenek arról, hogy maradnak-e a Néppárt kötelékében, vagy sem. Esetleg Orbán Viktor, mert az ő szava még a vatikáni körökénél is jobban számít.

Ami biztos: február elejéig már csak néhányat kell aludnunk. Addig eldől a Néppárt sorsa. Kirúgja-e magát a Fidesz, vagy megkegyelmez Európának, és marad még egy kis ideig. Utóbbi esetben fellélegezhetünk: nem maradunk komédia nélkül.