Fidesz-szavazók is támogatnák Karácsonyt Gergelyt Tarlóssal szemben

HírKlikk 2019. szeptember 17. 18:49 2019. szept. 17. 18:49

Az ellenzéki Karácsony Gergelyre az MSZP szavazók 91, a DK szavazók 95, míg a Momentum szavazók 69 százaléka tervezi, hogy szavaz - derül ki a Publicus Intézet kutatásából, amelyet a Népszava megbízásából szeptember 9. és 14. között 1006 ember megkérdezésével készített. A kutatásból az is kiolvasható, hogy a Fidesz szavazók 9 is támogatná Karácsonyt.

A felmérés szerint a kormánypártok által támogatott Tarlós István legfontosabb bázisát a 45 és 59 év közötti, illetve a szakmunkás végzettségű szavazók jelentik, míg a magasabban iskolázottak és a fiatalabbak, valamint az idősebbek körében alacsonyabb a támogatottsága.

Az összes megkérdezett körében egyébként Tarlós István főpolgármesterre 37 százalék, ellenzéki kihívójára, Karácsony Gergelyre pedig 34 százalék szavazna az őszi önkormányzati választáson. A két jelölt között már csak néhány százalék a különbség, ami a felmérés hibahatárán belül van. 

Puzsér Róbertre 4 százalék, Berki Krisztiánra kevesebb mint 1 százalék tervezi leadni szavazatát, a bizonytalanok aránya 25 százalék.

Via: Népszava