Fidesz: Weber teljesíthetetlen ultimátumot adott

HírKlikk 2019. március 6. 15:20 2019. márc. 6. 15:20

Fideszes politikusok szerint Manfred Weber gyakorlatilag teljesíthetetlen ultimátumot adott Orbán Viktornak. Kormányközeli források szerint a miniszterelnök a Fidesz krédójával menne szembe, ha eleget tenne a weberi feltételeknek, és engedne "a zsarolásnak".

Orbán Viktor a Fidesz krédójával menne szembe, ha teljesítené Manfred Weber feltételeit. Ő és a Fidesz még abban a világban szocializálódott, amikor a hatalom, az állampárt megmondta, hogy mit lehet kiplakátolni és kit lehet bírálni.

A Fidesz identitással épp ezért nem fér össze, "hogy Brüsszel, Moszkva vagy bármilyen hatalom megmondja, hogy nem lehet politizálni" - mondta az atv-nek egy kormányközeli forrás, aki rálát a Fidesz-Néppárt közötti folyamatokra. 
 
Másrészt a meglátása szerint a zsarolás Orbán Viktorral szemben "nem szokott működni". Arra, hogy Manfred Weber három pontja közül - Orbán Viktor azonnal és véglegesen állítsa le a kormány Brüsszel ellenes kampányait, kérjen bocsánatot az EPP pártcsalád többi tagjától, a Soros György által támogatott CEU "tartósan Budapesten maradjon", és ismét amerikai diplomákat adhasson ki - melyik lenne teljesíthető, azt mondta: az "inkább vagy kevésbé" azért sem értelmezhető, mert nincs olyan, hogy kis zsarolás vagy nagy zsarolás.

A zsarolásnak a Fidesz nem szokott engedni- tette hozzá.

 

Forrás: atv.hu