Film készülhet Orbán Viktorról

Föld S. Péter 2019. november 11. 15:47 2019. nov. 11. 15:47

A hvg.hu interjút készített Káel Csabával, aki immár nemcsak a MÜPA igazgatója, de filmügyi biztos is egyben. Az első Orbán kormány számára reklámfilmeket is gyártó Ezüsthajó Kft. alapítója, Káel egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy szerinte Orbán Viktorról is lehetne filmet csinálni. A Hírklikk megszerezte az egyelőre csak elméletben létező Orbán-film forgatókönyvének a vázlatát. S bár a részletek titkosak, annyit elárulhatunk: pszichothriller lesz.

Hángérjen pszicho

A helyszín egy kitalált ország, Hángéri, amelyet lakói, a hángérjenek Magyarországnak neveznek. Ezek a hángérjenek éltek, ahogy tudtak - ki jól, ki rosszabbul, mindenki a lehetőségei szerint. Aztán, ahogyan rendes rémfilmekben történni szokott, közéjük keveredett egy furcsa szerzet. Még csak nem is erőszakkal törte rájuk az ajtót – addig hízelgett és ígérgetett, míg be nem engedték az otthonukba.

A derék hángérjenek kezdetben nem is érezték, hogy mekkora a baj. Történtek ugyan különös dolgok, de ezeket nem vették komolyan: ahol sok minden furcsa, ott majdnem minden megszokott. Ám egyszer leesett egy kép a falról, másnap élettelenül találtak egy macskát, újabb egy nap múlva nagy nyikorgások közepette kinyílt egy kulcsra zárt ajtó.

Idővel a jövevény egyre zaklatottabban viselkedett. Lassanként, szinte észrevétlenül, megváltozott minden, és a hángérjeneknek azzal kellett szembesülniük, hogy már semmi sem olyan, mint régen. Mások lettek a zajok, a zörejek, újak a szagok, az illatok.

Fakultak a színek, repedtek a falak, összementek a terek. 

A hángérjenek már kérdezni is csak halkan merték egymást: őrült ez, vagy csupán gazember?

Megváltozott a nyelv, a szavak is mást jelentettek, mint valamikor. Ha a furcsa szerzet azt mondta, hogy megvéd valamit, az azt jelentette, hogy ellopja. Ha kérdezték a hángérjenek, nem válaszolt, mert a tájékoztatás a számára azt jelentette, hogy csak azt mondja el, amit ő fontosnak tart közölni velük. Például, hogy támadás készül az ország ellen, de nem kell félni, ő megvéd minket. Ettől persze megijedtek a hángérjenek, mert tudták, hogy aki védelemre szorul, annak van oka félni. 
Néha azt gondolták, hogy csak álmodják az egészet. Ilyen nincs, suttogták halkan, amikor úgy hitték, hogy egymás között vannak. Ez nem lehet igaz, csóválták a fejüket a sokat tapasztalt, idősebb és bölcs hángérjenek.

Amúgy meg tényleg nem igaz, ez ma még egy fikciós film forgatókönyvének a vázlata.