Fogy az LMP, Vágó Gábor is távozik Schmuck Erzsébet után

HírKlikk 2024. augusztus 25. 12:35 2024. aug. 25. 12:35

Elindult a kilépési folyamat az LMP-ben: Schmuck Erzsébet után az egyik alapító, Vágó Gábor is bejelentette: kilép a pártból.

„A júniusi választás a magyar zöld politika történelmi vereségét hozta. Demokratikus szervezetekben a minimum, hogy szembenéznek az okokkal, minden vezető vállalja a felelősséget, és hátrébb lép kettőt. Ez most elmaradt, és gellert vett. Vagy nem volt történelmi a vereség az egy százalék alá benézni, vagy az LMP nem egy demokratikus szervezet. Ezt mindenki döntse el maga” – fogalmazott Vágó Gábor a Facebook bejegyzésében, vette észre az atv.hu.

A későbbiekben arról ír, hogy bár Európában élve csak távolról követte a magyar közéletet, de az LMP először a DK segédcsapata lett, majd a kormánypárti térfélre játszották át a pártot, és ebben már nem tud részt venni. Ungárról azt írja: bár a kevés olyan közéleti szereplő közé tartozik, aki képes mélyenszántó gondolatok megfogalmazására, de az állandó taktikázással elvesztette a párt az irányt, amit az alapításkor kijelöltek.

Vágó ezután így összegez: „először csak érzelmileg eltávolodtam. Aztán elfelejtettem kilépni. Majd azt is, hogy tag vagyok. Arra aztán várhattam, hogy engem is majd kizár az etikai bizottság. Úgy látszik, már az sem működik úgy, mint valaha. Ezért most már tényleg kilépek az LMP-ből.”

Vágó Gábor a posztjában arról is ír, hogy mivel foglalkozik most.

„Egy ideje már a biodiverzitás fejlesztéséért, az Alföld elsivatagosodásának megállításáért dolgozom egy Nature Tech startupban. Azt látom, hogy a zöld gondolatok életre hívására most nem a politika terén nyílik lehetőség. Öröm volt több ezernyi csupaszív emberrel együtt érezni, gondolkodni és cselekedni. Bízom abban, hogy azok a magok, amiket az elmúlt évtizedekben elvetettünk, egyszer termőre fordulnak.”

Forrás: atv.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom