Fürjes államtitkár szerint régen sem volt jobb az egészségügy

Föld S. Péter 2019. december 5. 20:14 2019. dec. 5. 20:14

„Az előtte lévő időszakban, amikor nem voltak sportfejlesztések, akkor zakatolt az egészségügy? Ha nem lettek volna ezek a fejlesztések, akkor az egészségügy sokkal jobb állapotban lenne?” Ezt válaszolta a 444 egy kérdésére Fürjes Balázs államtitkár. Nemcsak okosabbak lettünk tőle, de azt is megtudtuk, hogy kérdésre kérdéssel lehet a legfrappánsabban válaszolni.

Ami biztos: Fürjes Balázs szerint sincs rendben az egészségügy, Ha úgy gondolná, hogy rendben volna, akkor nem az előző – a Gyurcsány-kormányhoz kötődő – időszakkal hasonlította volna össze a helyzetet, hanem azt mondja, hogy most jó. Fürjes Balázs azonban nem mond ilyet, mert tudja, hogy kiröhögnék, arra meg ott van a Fideszben Kósa Lajos. Ehelyett csak azt mondja, hogy régen sem volt jobb, na ugye!

Mi meg úgy emlékszünk, hogy jobb volt. De legalábbis kevésbé rossz. Persze, erre meg Fürjes Balázs hozhat tanúkat, akik egy emberként állítják, hogy nem régen volt jobb, hanem most. Ne menjünk tovább ezen az úton, mert az belevezet a nagy semmibe, ahol pedig köztudottan a hazugok győznek. Azok, akik maguk felé hajlítják a valóságot, fehérnek mondják a feketét, nagynak a kicsit, soknak a keveset, demokráciának a diktatúrát.

Velük nincs miről vitatkozni. Ha azt mondják, hogy nem ciki a hosszú várólista, és nem baj, ha a kórházak felhalmozódott adóssága miatt ismét megtagadják a szállítást a beszállítók, nem zavaró, hogy kevés az orvos, az ápoló, egyedül betegből van elegendő, lelkük rajta.

Azt pedig, hogy milyen volna a sportfejlesztések nélkül az egészségügy, végképp nem tudjuk. Ha a stadionokra költött pénzt az egészségügyre fordítanák – hatékonyan ráadásul, úgy, és oda menne minden forrás, ahogyan és ahová kell, akkor biztosan jobb volna az egészségügy. De ha stadionépítés helyett más módon lopnák el az egészségügyre is fordítható pénzt, akkor ugyanott lennénk, ahol most vagyunk.

Ebben az esetben Fürjes Balázsnak tényleg igaza lehetne, mert bebizonyosodna, hogy nem a stadionok miatt rossz az egészségügy.

Amúgy meg: minek is nekünk jó egészségügy? Nem kisvasút az, hogy zakatoljon.