Futballtorna Szepesi György emlékére

Nagy András 2018. szeptember 15. 15:32 2018. szept. 15. 15:32

Szepesi György Vándorkupa néven egész napos futballtornát rendeztek a szocialisták szombaton, a Kőbánya SC Ihász utcai sportpályáján. A ragyogó késő nyári időben létrejött esemény hangulatára a közelmúltban elhunyt legendás riporter fájó hiánya sem nyomta rá a bélyegét, és ez így is van jól.

Az egész napos főzéssel és egyéb szabadtéri programokkal kiegészülő focikupa ötletgazdái és szervezői a fővárosi szocialisták voltak. Elnökük, Molnár Zsolt megköszönve a nagyszámú részvételt, sportszerű küzdelemre bíztatta a csapatokat, majd a tornát azzal a mondattal nyitotta meg, hogy „figyeljünk egymásra, figyeljünk arra, hogy egy közösség vagyunk”.

Varga László miskolci országgyűlési képviselő, aki hatalmas Diósgyőr-drukker hírében áll, a Sztárklikknek a pálya mellől DVTK-mezben és stoplis cipőben röviden azt mondta: „Ez egy szabadidős focitorna, amely idén egy olyan embernek is emléket állít, aki rengeteget tett a magyar labdarúgásért, és a hazáért. Ez a nap számunkra a barátságról, az együttlétről szól, reméljük a következő fordulóra nálunk, Borsodban kerül sor”.

Hegyi Gyula, az MSZP alelnöke szerelést ugyan nem húzott, ugyanakkor készséggel nyilatkozott: „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Szepesi György haláláig tagja volt az MSZP Sporttagozatának. Erről talán kevesebbet beszéltünk mi, szocialisták mint kellett volna, hiszen nincs olyan magyar, aki Szepesi nevét ne hallotta volna, nem mindenki tudja viszont, hogy ő egész életében a baloldalhoz kötődött.

Noha a miniszterelnökünk fociőrült, azért nem minden focibarát fideszes – fűzte még hozzá Hegyi Gyula, rávilágítva, hogy a futball, csakúgy, mint az ország, nem kizárólag a Fideszé, hanem minden magyar emberé.

A műfűre meghirdetett tornára végül 7 megyéből 9 együttes érkezett, a csapatok 2x12 perces játékidőben először körmérkőzéses, majd egyenes kieséses lebonyolításban küzdöttek meg a Szepesi Györgyről elnevezett serlegért.