Gajdics gondterhelt

Dr. Dávid Ferenc       2021. október 18. 18:37 2021. okt. 18. 18:37

Az Orbán rezsim hűséges szolgája – volt ifjúgárdista és főiskolai KISZ-titkár – vélhetően már vasárnap délután megkapta a parancsot, hogy a hétfőre készüljön egy újabb írás a sok
százezer embert megmozgató előválasztásról. A tempót fokozni kell Gajdics elvtárs (bocsánat: polgártárs) – szólt az ukáz, mindent bele, ne spóroljon a sértegetésekkel! Vegyen példát Kocsis Máté frakcióvezetőről, aki közösségi felületén már megindította az ellenzék és az összefogás mocskolását. Törte a fejét a leszerelt gárdista, és legújabb jegyzetét így kezdi: „Összeszámolni is alig tudták, annyi szavazat érkezett a semmire. Nagyjából ennyiben foglalható össze mindaz, amit előválasztás címén előadott a szedett-vetett ellenzék az elmúlt napokban. Mit láthatott a kívülálló? Először is, a vártnál többen hagyták magukat megbolondítani, és túl sokan hitették el magukkal, hogy akár Dobrev Klára, akár Márki-Zay Péter gyógyírt hozhat személyes kudarcaikra, enyhítheti sértettségüket, elfojthatja löttyös indulataikat.” (Gajdics Ottó – Magyar Nemzet)

Valóban sokáig tartott a szavazatok összeszámolása, de mindenki érzi/tudja, hogy történelmi jelentőségű eseménynek voltunk részesei. Megmozdult hazánk politikailag aktív népessége, és kemény küzdelem után ellenzéki vezetőt választott magának az ország. Ez nyilvánvalóan kellemetlen és hátrányos a kormányzópárt szempontjából, hiszen így jövő áprilisban jó eséllyel lehet küzdeni az újabb kormány- és rendszerváltásért.

Gajdics jegyzetében durván lehúzza az egész eseménysorozatot, idétlen színjátéknak, álságos és félrevezető procedúrának minősíti az idei év legfontosabb politikai eseményét. Magától persze még ő sem annyira ostoba, hogy ne vegye észre: itt valami rendkívül változás történt. Az évtizede lenézett és elnyomott nép határozottan jelezte: elég volt az orbáni despotizmusból. Megbízói parancsára G. pártszolgálatos ezt írja, „hogy ennek az egésznek az égegyadta világon semmi jelentősége nincsen.” Ha tényleg nincs, akkor a Fidesz kommunikációs gépezetének hírhedt bértollnokai (Deák Dánieltől kezdve Gajdics Ottón át egészen Trombitás Kristófig) miért kapcsoltak magasabb sebességi fokozatba, és vajon miért gyalázzák lekezelő hangnemben az előválasztást, és miért becsülik le annak eredményét? A Fidesz „központi bizottsága” – élén a miniszterelnökkel – bizonyára súlyosnak ítélte a kialakult helyzetet és azonnal mozgósította médiabirodalma valamennyi hadra fogható katonáját. Az öregedő Gajdics persze már nem bírja a fiatalok által diktált tempót (megkopott a leszerelt gárdista), és erőlködve igyekszik követni a tollal felfegyverzett szilaj Fidesz-csikókat. Lassúságát és tájékozatlanságát felfedve írja: „dermesztő, hogy ennek a vircsaftnak mennyi követője van Magyarországon.” Ez a kurta mondat is igazolja, hogy Gajdics Ottó nem sokat értett meg a történtek lényegéből, ezért aztán tájékozatlanul és felkészületlenül próbál megfelelni az elvárásoknak.

A lelassult és kiszuperált zsoldos így fejezi be írását „Soha nem volt ekkora szükség az igazi összefogásra, a szeretet erejére, hogy áprilisban végleg elküldjük ezt a lejárt szavatosságú bandát oda, ahová való.” Gajdics brigadéros!

Mi is így gondoljuk!