Garancsi a legnagyobb kaszinókirály, Borkai ügyvédje a második

HírKlikk 2020. június 4. 21:00 2020. jún. 4. 21:00

A 24.hu értesülései szerint, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd rendelkezik a győri, a pécsi és a miskolci kaszinó koncessziós jogával. Ez persze becsületesen hoz is a konyhára, hiszen a 4,3 milliárdos bevételből 537 millió volt a nyereség.

Ha Rákosfalvy neve ismerősen cseng, az azért lehet, mert a Borkai-ügy néven elhíresült, és az újraválasztott győri polgármester, Borkai Zsolt lemondásához vezető botrány egyik főszereplőjéről van szó. Abban persze nem kaszinók körül forgott a film (szó szerint), hanem adriai jachtokon rendezett szexpartiktól, a kábítószereken át, a korrupcióig minden előfordult, amiért egy hollywoodi akciófilm rendezője csorgathatná a nyálát.

Bármekkora is a szerencsejátékból szerzett bevétele, Rákosfalvy a második helyre szorult a kaszinótulajdonosok között: az első helyen az Orbán Viktor miniszterelnök baráti köréből is ismert Garancsi István áll, aki üzlettársával közösen, Andy Vajna öt budapesti játéktermét is megszerezte soproni kaszinója mellé.

Garancsi ezzel évi tízmilliárdos nagyságrendű profithoz juthat, és annak sem lesz akadálya, hogy akár még egy kaszinót szerezzen. Nemzetgazdasági érdekre hivatkozva, így szabják át az idevágó törvényt – írja a portál.