Geert Wilders: a holland Szabadságpárt csatlakozik a Patrióták Európáért nevű csoporthoz

HírKlikk 2024. július 5. 20:25 2024. júl. 5. 20:25

A novemberi hollandiai választásokon győzelmet aratott Szabadságpárt (PVV) vezetője, Geert Wilders pénteken a közösségi oldalán bejelentette: pártja csatlakozik a formálódó, Patrióták Európáért nevű pártcsoporthoz.

Az X-en közzétett üzenetében Geert Wilders úgy fogalmazott: „a PVV-ben hazafiak vagyunk, szeretjük erős és szuverén nemzetünket".

Közölte továbbá, hogy pártja küzd az illegális bevándorlás ellen, és védi a békét és a szabadságot. Támogatja Ukrajnát, védelmezi a zsidó-keresztény örökséget és a családokat.

„Egyesíteni akarjuk erőinket az Európai Parlamentben, és büszkén csatlakozunk a Patrióták Európáért nevű pártcsoporthoz" – tette hozzá Wilders.

A holland Szabadságpárt 7 mandátumot szerzett a júniusi európai parlamenti választásokon.

Orbán Viktor, Herbert Kickl és Andrej Babis, a Fidesz, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) és a cseh ANO elnöke múlt vasárnap jelentették be, hogy új pártcsaládot hoznak létre Patrióták Európáért néven.

Hétfőn a portugál Chega párt jelezte, hogy belépne a frakcióba, majd a spanyol Vox nyilatkozott úgy, hogy csatlakozna a Patrióták Európáért pártcsaládhoz, az olasz Liga párt vezetője, Matteo Salvini pedig a csatlakozásról azt mondta, hogy „dolgoznak rajta".

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom