Gulyás Gergellyel üzent a kormány a magyaroknak: dögöljetek meg!

Föld S. Péter 2019. december 5. 14:46 2019. dec. 5. 14:46

Karácsony közeledtével a magyar emberek megajándékozták Áder Jánost és családját. A szeretetcsomagot Gulyás Gergelyen keresztül juttatják el az államfőnek, a kancelláriaminiszter jegyzi ugyanis azt a törvényjavaslatot, amely szerint a jövőben közel 3 millió forintra emelik a köztársasági elnök fizetését. Felesége – ha igényli – kétfős titkárságot tarthat, emellett az asszonynak külföldi útjain költségtérítés és napidíj, valamint első osztályú repülő- és vonatjegy jár. Ugyanez vonatkozik az államfő gyerekeire: ha külföldre mennek, ők is az adófizetők által fizetett napidíjból költhetnek szuvenírre. Bonuszként a költségeiket is fedezi a nagylelkűségéről ismert magyar állam.

Gulyás Gergely tehát a nevére vette a törvényjavaslatot, amelyet a parlament minden bizonnyal gond nélkül megszavaz. Fontos tudni, hogy az államfőről és családtagjairól való gondoskodás nem egyszerűen az adófizetők pénzének költése, hanem a kormány és a Fidesz, valamint személyesen Orbán Viktor üzenete a magyar embereknek.

Az üzenet lényege: kapjátok be! Vagy, ha úgy jobban tetszik: dögöljetek meg! Csinálhattok bármit, mi – mármint a kormány, a Fidesz és Orbán Viktor – bármit megtehetünk veletek. Ha kedvünk tartja, lerohaszthatjuk az egészségügyet, lebutíthatjuk az oktatást, lebonthatjuk a jogállamot. Van hozzá elég médiánk, hogy mindezt elhallgassuk az emberek elől.

Azt üzenik Orbánék ezzel a mostani, korán jött karácsonyi ajándékként is betudható államfői juttatással az embereknek, hogy magasról tesznek a problémáikra. Nem érdekli őket, hogy a kórházakban egyre kevesebb az orvos, az ápoló, a gyógyításhoz szükséges eszközök közül is sok hiányzik. Leszarják, hogy az oktatás korszerűtlen, és ezért versenyképtelen. Nem érdekli őket, hogy egyre több a szegény ember, és ételosztáskor már nemcsak a nagyon szegénynek számító családok állnak sorba, hanem azok is, akiknek a számláik kifizetésére még futja, de vasárnapi ebédre már nem.

Áder már többszörösen megszolgálta ezt a karácsonyi ajándékot: egy beteg társadalom bajairól nála beszédesebben senki sem tud hallgatni.