Gulyás Márton üzenete Gyurcsányéknak

HírKlikk 2019. június 27. 11:09 2019. jún. 27. 11:09

Már megszokott szókimondásával ismét belecsapott a politikában bevett PC (politikailag korrekt) állóvízébe Gulyás Márton aktivista, alias Partizán. Méltatva a budapesti főpolgármester előválasztást, ecsetelve annak pozitív hozadékait, megköszönve a bonyolítóknak a temérdek munkát és gratulálva a győztes Karácsony Gergelynek, nem megy el szó nélkül a Demokratikus Koalíció néhány, számára nem pozitív lépése mellett, beleértve azt is, hogy Kálmán Olga – mondvacsinált okokkal – nem vett részt az eredményhirdető tájékoztatón.

Az erős DK jót is tehetne az ellenzék egészének: de ehhez nagyon gyorsan fel kellene nőniük ahhoz a bizalomhoz, amit a választók szavaztak meg nekik, és hát amire felteszem hosszú évek óta kiéhezve vágyakoztak. Tudatosodhatna bennük, hogy a DK támogatottságára jelenleg nem a többi ellenzéki párt, hanem a saját őszintétlen magatartásuk jelenti a legnagyobb veszélyt”

– írja Facebook posztjában Gulyás Márton, aki a májusi Európai Parlamenti választásokon született eredményekből kiindulva leszögezi:

„a DK feladta a leckét: szervezetileg sokat fejlődött, komoly kampány-tudásokat halmozott fel, és a politikusaik is messze az ellenzéki élmezőnyben foglalnak helyet”.

Kérdés, hogyan él a jó eredmény által kapott felhatalmazással a párt? Na, ezzel már van baja Gulyásnak.

„Jól tette mind a Momentum Mozgalom, mind a Demokratikus Koalíció hogy felálltak az előválasztás rajtkövéhez. Jó volt, hogy lett 2 erős kihívója Karácsony Gergelynek” – írja, ám azt már problémásnak tartja, ahogy nem vállalta fel nyílt sisakkal a DK, hogy mégis találtak maguknak egy jobb jelöltet (Kálmán Olgát) Karácsony Gergelynél.

S miközben a kampány során („az általunk rendezett vitán is”) a DK is azt kommunikálta, hogy a választást követően közös az ügy: győzni a fővárosban Tarlóssal szemben, „ehhez képest problémás, hogy már az eredményvárót sem vállalta fel a DK. Nem csak Kálmán Olga maradt távol, hanem a DK vezető politikusai is”, nem úgy ,mint a Momentum, amelynek több vezetője is jelen volt, testületileg.

„Szerintem aggasztó, hogy a DK vagy nem érzékeli, vagy ha érzékeli nem tartja kardinális kérdésnek, hogy a velük szemben nem totálisan elutasító, de érthető okokból szkeptikus választók számára megkönnyítsék a velük történő azonosulást. Hogy ne igazolják azokat a szorongásokat, amelyek ezekben a választókban dolgoznak. Bennem is” – fejti ki köntörfalazás nélkül az aktivista, aki szerint az, ahogyan a döntéseiket ismertetik és indokolják a nyilvánosságban az EP választás óta, az sajnos a legrosszabb félelmeket piszkálja fel velük kapcsolatban. „Ez pedig csak a Fidesz malmára tudja hajtani a vizet” – figyelmeztet posztjában Gulyás Márton.

Forrás: Hírklikk