Gurmai Zita: mi kezet nyújtunk a rászorulóknak

HírKlikk 2023. december 22. 13:40 2023. dec. 22. 13:40

Gurmai Zita, az MSZP nőtagozatának elnöke a tagság nevében adományokat vitt karácsony előtt a rászorulóknak az Iványi Gábor vezette Oltalom Karitatív Egyesülethez.

„Mi kezet nyújtunk a rászorulóknak, miközben az állam beléjük rúg egy jó nagyot” – utalt a szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP frakcióvezető-helyettese arra, hogy az elmúlt több mint tíz évben a kormány látványosan ellehetetlenítette a MET és az Oltalom Karitatív Egyesület munkáját: az egyház státuszukat megvonták, ezért tartozásokat halmoztak fel, és még a NAV is megbírságolta őket.

„Szeretném megköszönni a nőtagozat karitatív akcióján mindazoknak a segítségét, akik adományoztak” – mondta Gurmai Zita a tartós élelmiszerekből álló adományok átadása után.

Az akció előtt pár nappal kapott nyilvánosságot, hogy a politikus mentelmi jogát fel akarja függeszteni az ügyészség, amiért szerintük tavaly februárban többedmagával akadályozta a pénzügyőrök munkáját, mikor azok megjelentek Iványi Gábor szervezeteinek VIII. kerületi székházában. Dr. Polt Péter legfőbb ügyész – a csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként – indítványt tett az Országgyűlés elnökénél az MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. Gurmai Zita reagálásul közleményt adott ki, amiben azt írja: baloldali képviselőként kötelessége volt kiállni Iványi Gábor mellett.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom