Gyakorlatilag betiltották Oroszországban a kriptovalutát

HírKlikk 2020. augusztus 1. 15:12 2020. aug. 1. 15:12

Aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken a törvényt, amely megtiltja a belföldi fizetést kriptovalutával.

A jogszabály értelmében, Oroszországban tilos digitális pénzzel fizetni az árukért, a munkáért és a szolgáltatásokért. A törvény szerint, tilos a kriptovalutás fizetés módozatainak reklámozása is – írja a vg.hu.

A cikkből kiderül, hogy orosz állampolgárok digitális pénzügyi eszközöket (tokeneket) hitelszervezeteknél csakis abban az esetben szerezhetnek be, ha azokat az orosz jogszabályok keretében bocsátották ki. Az azon kívül kibocsátott ilyen eszközöket csakis külföldi piacokon szerezhetik be.

A digitális eszközök kibocsátását, vételét és eladását, valamint a digitális eszközök elszámolását megszervezni kizárólag olyan speciális informatikai rendszerek keretében lesz megengedett, amelyeknek – az üzemeltetőikhöz hasonlóan – meg kell felelniük az orosz jogszabályoknak, és szerepelniük kell az orosz jegybank vonatkozó nyilvántartásban – írja a portál, hozzátéve, hogy emellett a központi banknak jogában áll majd meghatározni azoknak a digitális eszközöknek a jellemzőit, amelyek csak minősített befektetők számára lesznek elérhetők.

Forrás: vg.hu