Gyermekeiket bántalmazó szülőket ítéltek el Tatabányán

HírKlikk 2023. október 25. 15:53 2023. okt. 25. 15:53

A Tatabányai Törvényszék első fokon kilenc év fegyházra ítélt egy férfit, aki hat éves lányát többször szexuálisan bántalmazta. Az anya jogerősen másfél év börtönt kapott – közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a pár Esztergomban élt együtt a nő 11 éves fiával és közös, hatéves lányukkal. A felnőttek italozó életmódot folytattak, az apa a gyermekek jelenlétében bántalmazta anyjukat.

 A szülők büntetésként fakanállal ütötték a gyerekeket, akik mosdatlanul, koszos ruhában, éhesen jártak óvodába, iskolába. Az apa lányával több alkalommal szexuális cselekményt végzett.

A Tatabányai Törvényszék az apát tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak, valamint két kiskorú veszélyeztetése miatt kilenc év fegyházbüntetésre ítélte, továbbá eltiltotta minden tevékenységtől, amelynek során tizennyolc év alatti gyermekekkel foglalkozhatna.

Az anya 1 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, 4 évre felfüggesztve, továbbá 3 évre eltiltották minden tevékenységtől, amelynek során tizennyolc év alatti gyermekekkel foglalkozhatna.

Az ítélet az apa tekintetében nem jogerős, mert az ügyészség súlyosbításért, a védelem felmentés érdekében jelentett be fellebbezést. Az anya ítélete jogerőre emelkedett.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom