"Gyorshajtó őrültek ússzák meg a büntetést"

Kökény Mihály 2019. július 21. 13:19 2019. júl. 21. 13:19

Nap mint nap elkeserít a közlekedési kultúra züllése közútjainkon.

Régi autósként felháborítanak az agresszív dzsipek, a jobbról előző tolakodók, a vezetés közben mobilozók, a sávváltásnál az indexeléséről elfeledkezők, hogy a minden szabálynak fittyet hányó kerékpározókról ne is beszéljek. Tisztelet a kivételnek. Tudom, hogy mindez a társas kapcsolatok, a morál általános fellazulását jelzi, de nem tudom tudomásul venni, hogy a felelőtlenség életeket követel, emberek megrokkanásához vezet.

A statisztika ingadozik: most egy kicsit éppen javul, de az utakon tapasztalható elképesztő magatartás nem mindig írható le a sérülések vagy halálesetek számával. Elszomorít, hogy a társadalom elnézően mosolyog, a rendőrség már régóta nem hatékony, az iskolarendszerben pedig a tisztességes, szabálykövető közlekedésre (sem) készítenek fel. Gyorshajtó őrültek ússzák meg a büntetést.

Lehet, hogy keményebben kellene fellépni a közutak ördögeivel szemben? Például el lehetne kobozni a balesetet okozó mobilozó telefonját vagy kifizettetni a baleset felelősével a károk, a sérültek ellátásának teljes költségét. S nem fukarkodnék a járművezetéstől örökre eltiltás szankciójától sem.

Forrás: Facebook