Gyulay Zsolt elégedett az olimpiával

HírKlikk 2024. augusztus 11. 17:20 2024. aug. 11. 17:20

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke úgy nyilatkozott az ATV-nek, hogy nyilván vannak az embernek hiányérzetei, de összességében azt gondolja, hogy nagyon-nagyon tisztességesen szerepelt a magyar olimpiai csapat. Mint elmondta: voltak számára meglepetések, hiszen arra nem számított, hogy se kajak-kenuban, se birkózásban nem lesz olimpiai aranyérmesünk.

Noha sokaknak meglepetés volt Márton Viviánna olimpiai bajnoki címe, érdekes módon, Gyulay taekwondóban aranyat várt, csak nem Viviannától, hanem Salim Omar Gergelytől. 

Gyulay hozzátette, hogy számára örömteli, ahogy a fiatalok eszméletlenül bátran és jól versenyeztek, vagy akik első olimpiájukon voltak, és szemtelenül fiatalon nagyon jól szerepeltek, mert ez azt jelzi, hogy Los Angelesre még izmosabb csapattal tudunk majd elmenni.
 
Ami az olimpia egészét illeti, Gyulay szerint sok dologtól féltek. Nagyon féltek, attól, hogy milyen lesz a biztonság, nagyon féltek attól, hogy milyen lesz a szervezés. Az aggodalmakhoz képest szerinte szenzációs olimpia volt a párizsi. Jónak tartotta, hogy az olimpia visszatért Európába, és örömteli, hogy mindenütt teltház volt.  Úgy érezte, hogy mintha a franciáknak ez valamiféle óriási nemzeti összetartozást jelképezett volna,  de ezt a munkát, amint ők elmondták, már 7-8 éve elkezdték, és ennek az eredménye volt látható most.

Arról, hogy a sportolóknak voltak kényelmetlenségeik a transzporttal, vagy a falubéli dolgokkal, Gyulay azt mondta, hogy ez minden olimpián megvan. Párizs óriási város és a közlekedést nehéz volt megszervezni, ennek ellenére, szerinte nagyon sok párizsi kiköltözött az olimpia ideje alatt, viszonylag jó volt ez is, és jól működött az olimpiai sáv is. Végezetül úgy zárta nyilatkozatát, hogy soha rosszabb olimpiát! 

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom