Gyurcsány Ferenc lenyomta Orbánt az Instagramon

HírKlikk 2019. március 27. 15:16 2019. márc. 27. 15:16

A fiatalok körében kedvelt Instagramon Gyurcsány Ferenc a legnépszerűbb magyar politikus. Megelőzve Orbán Viktort - és az aktív politizálástól már visszavonult Vona Gábort.

Az Instagram adatai szerint Gyurcsány Ferencet követik a legtöbben, 31 700-an.  Orbán Viktor a második 31 200 támogatóval, a már háttérbe vonult, de ezen a felületen aktív Vona Gábor a harmadik 20 300-zal. Hozzájuk képest mindenki másnak alig pár ezres a tábora. A fiataloknak létrehozott Momentum elnökét, Fekete-Győr Andrást például 3500-an követik.

Az Instagramon komoly meccset vív Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor. Wirsching Viktória, a DK kommunikációs igazgatója a Hírklikknek elmondta, hogy a DK elnöke alig pár hét alatt megközelítette Orbán, addig meglehetősen elhanyagolt oldalát. A Fidesz stábja nyilván érzékelte a közeledést, ezért az utóbbi hetekben új tartalmakkal töltötték fel a miniszterelnök oldalát. Gyurcsány azonban így is megelőzte. Jelenleg mintegy 500 követővel.

A DK azért kezdett új csatornákon kommunikálni, hogy kapcsolatot teremtsen a pártnélküli 35 év alatti korosztállyal. Az építkezés első eredménye az elnök Facebook Messenger üzenőfalán megjelenő chatbot volt. 160 ezer feliratkozóval levelezik napi rendszerességgel Gyurcsány Ferenc. Magyarországon ma ez a legnagyobb chatbot közösség.

Gyurcsány Ferenc követői az Instagramon 89 százalékban 44 év alattiak, a 16-24 év közötti korosztályt 55 százalék képviseli. 

Forrás: Hírklikk