Ha a Fidesz a konfrontációt választja, Karácsony kész felvenni a kesztyűt 

HírKlikk 2019. október 18. 17:28 2019. okt. 18. 17:28

A The Guardian Karácsony Gergellyel készített exkluzív interjút, amelyben az új főpolgármester azt hangsúlyozta: győzelme azt bizonyítja, hogy Magyarország nem csak Orbán, és maga is ennek bizonyításán fog fáradozni. Ismertette a cikk az ellenzék választási sikereit. Karácsony a riporternek elmondta, hogy hivatalában töltött első napján két levelet is szándékozik íni: Orbán Viktortól találkozót kér, és ír a CEU vezetésének, hogy a lehető legtöbb kurzust tartsa Budapesten.

Mint mondta, a törvényi körülményeket nem tudja megváltoztatni, de biztosítani akarja az intézményt, hogy szívesen látják Budapesten. Úgy vélte, majd kiderül, hogy van-e lehetőség az együttműködésre az Orbán-kormánnyal. Kijelentette: politikai filozófiája a kompromisszumokról és a konszenzus építéséről szól. Hozzátette azonban, hogy ennek ellenére sem kész mindenben a kompromisszumokra, és „ha a Fidesz a konfrontációt választja, ő kész felvenni a kesztyűt”.  

Az első éve prioritásaiként a csekély jövedelmű családok szociális hálójának javítását, a hajléktalanokkal foglalkozó intézmények támogatásának növelése és a tömegközlekedés javítása lesz, emellett a zöld Budapest képét szándékozik javítani, és részt vesz majd a Pride-on. Ismertette a cikk a Fidesz választásokkal kapcsolatos állásfoglalásait, majd megállapította: az elemzők szerint hatalmas felhajtó erőt ad az éveken át belharcokba és jelentéktelenségbe süllyedt ellenzéknek, hogy kicsavarta a Fidesz kezéből a fővárost.

Karácsonyt szerint Budapest nem más, mint az ország többi része, de egészen más médiához, tájékoztatáshoz jut, amely szembeszáll a kormány propagandájával.