Ha egy baloldali kormány csak tizedannyit bénázna, mint most Orbánék...

Föld S. Péter 2020. május 13. 16:07 2020. máj. 13. 16:07

Ha egy baloldali kormány csak tizedannyit bénázna, mint most Orbánék, akkor már lángokban állna Magyarország. Össze volna hugyozva és szarva a budapesti Kossuth tér, mert Kubatov Gábor futballhuligánjai szolgálatba helyeznék magukat, és Toroczkai bűnelkövetőivel kiegészülve, tennék a dolgukat – ahogyan az tőlük elvárható. Kő kövön nem maradna, autókat gyújtogatnának, mint 2006-ban, betörnék a kirakatok ablakait és Túró Rudit faszolnának a TV székházának büféjéből.

Amit az Orbán-kormány művel, annak egy baloldali kormányzás esetén, a töredéke is elég volna, hogy kitörjön a balhé. Nem teszteltek a vírus kitörésének idején, mert úgy gondolták, hogy nincs rá szükség, előbb semmilyen, majd az egészségügyben használhatatlan maszkokat vásároltak, ki tudja, mennyi pénzért. És mostanra az is kiderült, hogy a nagy csinnadrattával beharangozott lélegeztetőgépek egy része nem bevethető a koronavírus ellen, mert azokat leginkább alvászavarokból eredő légzési nehézségek, és más típusú tüdőbetegségek esetén lehet használni.

Ha nem Orbán és a Fidesz kormányozna, akkor a lakosság már rég megelégelte volna, hogy kormányuk nem a koronavírus, hanem hazájuk fővárosa ellen harcol. Hogy a járvány megfékezése ürügyén, különleges felhatalmazást szavaztatott meg magának a parlamenttel, korlátlan időre, ahogyan az diktatúrákban szokás, és ezt a teljhatalmat arra használja fel, hogy a jogállam még meglévő maradékát is eltüntesse. Megfélemlítse a másként gondolkodó embereket, megszívassa és kivéreztesse az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat. Ezért vettek el 400 millió forintot Ferencvárostól, mintegy 1,2 milliárdot Józsefvárostól, ezért nem adják oda idén a fővárosnak járó 3.2 milliárd forintot, amelyből buszokat tudna vásárolni, a metrófelújítás miatt kiesett közlekedési eszközök pótlására.

Ha egy baloldali kormány olyan országos tisztifőorvost merne az ország elé állítani, aki annyira alkalmatlan, mint Müller Cecília, olyan miniszterre bízná az egészségügyet, mint Kásler Miklós, ez a most birkatürelmű nép törne és zúzna, ahogyan a csövön kifér. És azt sem tűrné el, hogy egy olyan minisztere legyen, aki körlevélben igazgatja az alá tartozó területet, és egy titokzatos matematikai modellre hivatkozva, húsvét előtt, néhány nap alatt 36 ezer ágyat „szabadít fel”, miközben az egészségügyi ellátásnak még a korábbi, minősíthetetlenül alacsony szintje is összeomlik.

Ha egy baloldali kormány a tizedét elkövetné annak a sok hibának, felelőtlenségnek és bűnnek, amit Orbán Viktor és kormánya megengedett magának, Kubatov Gábor már rég mozgósítaná futballhuligánokból verbuvált, nemzeti érzelműnek hazudott szabadcsapatait és földig rombolnák Magyarországot.