Ha Trump lesz az elnök, alárendelheti Amerika érdekeit Putyinnak

HírKlikk 2024. október 11. 17:25 2024. okt. 11. 17:25

Donald Trump Putyinhoz fűződő romantikus férfibarátsága napról-napra egyre veszélyesebb – figyelmeztetett Michael A. Cohen amerikai akadémikus és a politikai gazdaságtan professzora az NBC hírportálján.

A Yahoo által is közölt cikk szerzője hosszan sorolta a barátsággal kapcsolatos fura momentumokat, majd idézte Bob Woodward újságíró erről (is) szóló könyvét, amelyben Trump a szerzőnek egyebek mellett kifejtette: „Soha senki nem volt keményebb Oroszországgal szemben, mint én. Putyin tisztel engem. És én tisztelem Putyint. Úgy hiszem, Putyin kedvel engem. És azt hiszem, én kedvelem Putyint. Igen, kedvelem őt.”

Cohen úgy látja: ha van meghatározó vonása Trump érzelmi berendezkedésének, akkor az a – különösen férfiak részéről való – állandó megerősítés iránti hatalmas vágy. Trump számára az, hogy Putyin „kedveli őt”, messze fontosabb, mint az, hogy milyen veszélyt jelent az orosz vezető az amerikai érdekekre, Amerika szövetségeseire, vagy a globális stabilitásra nézve” – írta Cohen. Úgy látja, ezért volt olyan közeli viszonyban Abe Shinzo volt japán miniszterelnökkel, és ezért látja „rakétaembernek” Kim Dzsong Un koreai vezetőt, miközben az attól kapott szerelmes levelekkel dicsekszik. 

A Trump-Putyin viszonyt talán egy pszichológus csapat tudná megmagyarázni. „Akármi legyen is azonban az oka, nagyon is aggasztania kell az amerikai szavazókat. Van-e bármi ok ara, hogy Trump az amerikai nemzeti érdekeket fogja szem előtt tartani, amikor majd arról van szó, hogy felbosszant egy férfiút, akiről úgy véli, hogy ,tiszteli, őt? Mennyire bízhatnak abban az amerikai választók, hogy ha Putyin megtámad egy NATO-tagállamot, Amerika majd a megtámadott védelmére kel? Vajon mond-e Trump valamit, ha Putyin továbbra is beavatkozik az amerikai választások menetébe? A válasz szinte bizonyosan „nem”, mivel az ilyen beavatkozás mindig Trump javára vált”. 

„Ha Trumpot megválasztják, az Ovális Iroda lakója nem csupán nagy valószínűséggel engedni fog Putyinnak, de akár alá is rendelheti  az amerikai érdekeket az orosz érdekeknek. És ez nem csupán hátborzongató, hanem egyenesen nagyon ijesztő” – írta a szerző.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom