Háború: DK-s javaslatra újra felfüggesztették a momentumos polgármestert

HírKlikk 2020. augusztus 12. 09:08 2020. aug. 12. 09:08

Egy kis híján botrányba fulladt nyilvános ülésen szavazta meg kedden a gödi képviselőtestület Balogh Csaba polgármester újabb, 30 napos felfüggesztését.

Többször is meg kellett szakítani az árulózó és új választást követelő lakosok miatt az ülést Gödön, mielőtt sikerült volna megszavazni, hogy újabb 30 napra felfüggesszék a momentumos polgármestert, Balogh Csabát. „Áruló, takarodj!” – zengett hosszú perceken keresztül az ülést vezető LMP-s alpolgármesternek, Fülöp Zoltánnak címzett rigmus – írja az Azonnali.

Az árulózás mellett új választást is követelt néhány gödi lakos, és többször hangos, indulatos bekiabálásokkal, sőt, még dudálással is megzavarták az emiatt egyébként kétszer is megszakított ülést.

Már hónapok óta tart az ellenzéken belüli harc Gödön, ennek eredői pedig azok a személyi konfliktusok, amik az október 13-i önkormányzati választás óta a képviselő-testület többségét adó ellenzéki koalíció tagjai, a Momentum, a DK, az LMP és Jobbik között eldurvultak. Az LMP-s és DK-s alpolgármesterek, Fülöp Zoltán, illetve Lőrincz László politikailag és emberileg alkalmatlannak nevezték Baloghot a polgármesterségre, míg Balogh szerint, az alpolgármesterek nem dolgoznak megfelelően.

A vita áprilisban kezdődött, amikor a momentumos polgármester kirúgta a Gödi Szolgáltató Nonprofit Kft. vezetőjét, akit korábban a DK javaslatára, pályáztatás nélkül neveztek ki. Ezután az LMP, a DK és a Jobbik képviselői is panaszkodtak rá pártjuk országos vezetőségénél.

Közben a kormány is bekavart azzal, hogy kivette az önkormányzat kezéből azt az ipari területet, amin a városban már eredetileg is visszás megítélésű Samsung-gyár van. Azóta Balogh kétszer is nekifutott alpolgármesterei leváltásának, mire a gödi képviselő-testület DK–LMP–Jobbik koalíciója a fideszes képviselők támogatásával felfüggesztette hivatalából, később pedig egy hangfelvétellel is támadták.

Balogh első felfüggesztését egy fegyelmi eljárással indokolták, amit a veszélyhelyzet alatt hozott döntései miatt indítottak és annak a lefolytatásának idejére szólt. Ez azonban a napokban lejárt volna. A mostani felfüggesztése hasonló módon zajlott: egy új fegyelmi eljárást indítottak a polgármesterrel szemben. A pár napja még DK-tag Lőrincz László alpolgármester nyújtotta be az előterjesztést erről. Azt rója fel ebben Baloghnak, hogy többször is megsértette a szervezeti és működési szabályzat előírásait.

Forrás: Azonnali