Hadházy: az Orbán-kormány megcsinálta az eddigi egyik legnagyobb csalását

HírKlikk 2022. február 24. 10:30 2022. feb. 24. 10:30

A kormány segítségével a 4iG Nyrt. bekebelezte az Antenna Hungáriát és ezzel a teljes magyar telekommunikációs, adatátviteli infrastruktúra Jászai Gellértnek, Orbán bizalmasának kezébe került.

Megállapodott a magyar állam képviseletében Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója az Antenna Hungária tulajdonszerzésével kapcsolatos apport és részvényjegyzési szerződés végrehajtásának zárásáról – közölte a keddi tőzsdezárást követően a 4iG.

Hadházy szerint ezzel a kormány szép csendben megcsinálta az eddigi egyik legnagyobb csalását. A tranzakció lényege ugyanis, hogy Jászaiék semmit nem fizettek a hatalmas, kritikus jelentőségű infrastruktúráért, hanem elvileg 402 milliárd értékű vagyont apportáltak be a cégbe és így szerezték meg a kritikus fontosságú vagyont – írta Facebook oldalán a független képviselő. Hadházy kitért arra is, hogy a Digi nevű kábeltévés céget például 232 milliárdért számították be nekik, miközben az a cég ennek töredékét éri – ez önmagában olyan bűncselekmény, ami miatt kormánytagokat kellene felelősségre vonni.

A 4IG mindeközben hatalmas, sok százmilliárdos kötvénykibocsátásokkal próbálta fedezni a terjeszkedését, amit többek között a Magyar Nemzeti Bank is segített.

Végül, de nem utolsósorban: a 4IG egy csaló cég. Részese volt az elmúlt évek legjobban dokumentált korrupciós botrányának, a Microsoft ügynek és jelen pillanatban is zajlik olyan NAV-nyomozás, amelyben a nyomozók gyanúja szerint a cég egy adócsaló hálózat haszonhúzó tagja – tette hozzá a politikus, aki érdekességként felidézte, hogy az Antenna Hungária többségi tulajdonát 2014-ben az Orbán-kormány vásárolta vissza a francia befektetőktől.

Plusz adalékként ebből következik, hogy ezzel a lépéssel a 4iG a rendezvényszervezési piacra is bevásárolta magát, tekintve, hogy a Nemzeti Kommunikációs Hivatal rendezvényszervezési keretmegállapodásának egyetlen ajánlattevője az Antenna Hungária, ők szervezhetik meg az államigazgatási egységek nagyobb szabású rendezvényeit. Akkor az volt a „nemzetstratégiai érdek”, hogy állami kézben legyen.