Hallucinogének és tevepaták – tovább tarol a botrányvízipók

Csanádi Dávid 2019. december 19. 07:17 2019. dec. 19. 07:17

A Magyar Vízilabda Szövetség hivatalos Facebook-oldalán talán viccesnek szánt bejegyzés olvasható a szerencsétlenül nevetségesre és idegborzolóra sikerült EB-kabalafigura kapcsán: „Nincs mit szépíteni, ezt elrontottuk. A kis vízipókot szeretjük, szeretitek, a nagyot újratervezzük. Egyúttal várjuk a józan és hallucinogéneket nélkülözni tudó bábtervezők jelentkezését! És reméljük sem Keresztest, sem a csigagyerekeket nem ijesztettük meg...”

Szóval talán viccesnek és önkritikusnak szánták, de végül nem az lett. A poszt szerint ugyan „nincs mit szépíteni, ezt elrontottuk”, de végtére is nem mi vagyunk a hibásak, hanem a tervező. Mi csak elfogadtuk a terveket, elkészíttettük a jelmezt, aztán bemutattuk a nagyközönségnek, és persze minderre elköltöttünk egy rakás pénzt. Már hogy lennénk hibásak?

Aztán az is érdekes, ahogy a tervező utódját keresik. Nem azzal van bajom, hogy a közösségi médiában, hiszen talán ez a legjobb hely arra, hogy olyan pályázót találjanak, aki friss látásmódjával – akár amatőrként is – valóban jól meg tudja alkotni a kabalafigurát. Még az is rendben van, hogy kikötik: az illető ne fogyasszon hallucinogéneket. Viszont ezzel gyakorlatilag azt állítják, hogy a tevepatás botrányvízipók tervezője drogos.

Tegyük fel, hogy így van (bár, ha a tervező eléggé felháborodik a poszton, akkor alighanem a bíróságon is be kell ezt bizonyítani). De tegyük fel. Akkor viszont kérdés: tudták-e ezt, amikor megbízták a feladattal. Ha igen, akkor ezért sem volt senki hibás?

Összefoglalom: adott egy tervező, aki mindenért felelős. A munka meg csak rábízódott és kifizetődött, a jelmez elfogadódott, megrendelődött, bemutatódott. Csak úgy, magától.

A sportkedvelő közönség meg hülyének néződött. No, ezt ki rontotta el?