Halottnak nyilvánítottak egy győri férfit, ezért nem kapta meg a nyugdíját

HírKlikk 2021. október 15. 21:17 2021. okt. 15. 21:17

A biztosítását ment intézni egy bankfiókba, amikor közölték vele, hogy a számlája zárolva van, ugyanis a bank azt az információt kapta, hogy már nem él.

„Bementem, és ott azt mondták, hogy zárolva a számlám, és halottnak vagyok nyilvánítva” – emlékezett vissza a történtekre Kovács Lajos, aki az RTL Híradóban elmondta, hogy megkereste a kormányhivatalt, ám eddig magyarázatot nem kapott sem írásban, sem szóban.

A férfinak öt évvel ezelőtt a fél tüdejét el kellett távolítani, mert daganatos betegsége volt, azóta rokkantnyugdíjából él egyedül, illetve csak élne, hiszen nem jut hozzá a pénzéhez. A nehézségeit csak fokozza, hogy idén nyáron stroke-ot kapott, majd három hét rehabilitáció következett. Azt nem tudja, hogy ennek van-e köze ahhoz, hogy halottnak nyilvánították.

„Se pénzem, semmim sincsen, a gyógyszereimet sem tudom kiváltani, semmit sem tudok fizetni” – mesélte a férfi. Elárulta azt is, hogy több szolgáltatónak is tartozik.

Az ügyben eljáró kormányhivatal annyit mondott az RTL Híradónak, hogy a férfi bejelentését továbbították a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságához.

Forrás: RTL