Hamarosan sok nyugdíjas örülhet

HírKlikk 2018. október 23. 05:00 2018. okt. 23. 05:00

Maximum 18 ezer forint lehet a nyugdíjprémium 2018-ban, de nem mindenkinek jár belőle azok közül, akik tavaly is kaptak - hívta fel a figyelmet a 24.hu.

Már korábban bejelentette Novák Katalin, az Emmi államtitkára, hogy idén 2,5 millió nyugdíjas kap nyugdíjprémiumot. Az öregségi nyugdíjasokhoz képest tavaly és idén is kibővítették a jogosultak körét.

De vannak különbségek is, azaz akadnak, akik tavaly kaptak nyugdíjprémiumot, idén viszont már nem tüntették fel őket, illetve fordítva - írta a portál.

A 2018-as kormányrendelet alapján nyugdíjprémiumot kaphatnak azok is, akik

- a hadigondozásról szóló törvény alapján és a nyugdíjtörvény szerint megemelendő rendszeres pénzbeli ellátásokat,

- házastársi pótlékot vagy

- házastárs után járó jövedelempótlékot kapnak.

Ezen kívül volt még három kedvezményezett csoport tavaly, de közülük idén csak kettő maradt:

- akik idén novemberben már öregségi nyugdíjasok voltak, és a korábbi ellátásuk helyett idén újraszámítás nélkül állapították meg az öregségi nyugdíját, illetve

- akik 2018 novemberében rokkantsági-, rehabilitációs ellátást, baleseti- vagy bányászok egészségkárosodási járadékot kaptak, feltéve hogy a felsorolt ellátásokat a korábbi rokkantsági járadék, illetve -ellátás, rehabilitációs ellátás, baleseti járadék vagy bányászok egészségkárosodási járadéka megszűnése után rögtön a következő naptól állapították meg, és ezeket legalább egy napra kapták már tavaly is.

Forrás: 24.hu / Napi.hu