Hangszóró akar lenni a 22 éves helyettes államtitkár

HírKlikk 2020. január 24. 10:29 2020. jan. 24. 10:29

Nemcsik Mátyás Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő, a Kecskeméti Ifjúsági Tanács elnökhelyettese meghívására, a kecskeméti Kocsis Pál középiskolába látogatott csütörtökön Rácz Zsófia helyettes államtitkár.

A Bács-Kiskun megyei napilap online felületének, a baon.hu-nak nyilatkozva, az ifjú politikus elmondta, hogy kinevezésekor azt az ígéretet tette, hogy meghallja és megérti a fiatalokat, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy beszélgessen velük.

A helyettes államtitkár szerint, nem elég, ha csak kitöltenek és visszaküldenek egy kérdőívet, hiszen akkor nem látja az arcukat, hogy valójában mit gondolnak, nincs lehetősége személyesen megismerni a véleményüket. Ezért indult országjáró körútra. 

Úgy képzelem el a szerepemet, hogy a fiataloktól megkapott információkat, észrevételeket felhangosítva, hangszóróként továbbítom a kormányzatnak.

Szerinte emellett az is fontos, hogy a fiatalokat érintő kormányzati intézkedéseket érthető formában eljuttassa hozzájuk, mert sokszor ez nem valósul meg.

– Vannak dolgok, amelyeket le kell fordítani a fiatalok nyelvére, vagy az általuk használt csatornákat kell használni, hiszen a buszon hazafelé senki sem fog Magyar Közlönyt olvasgatni

– mondta a 22 éves helyettes államtitkár. 

Forrás: baon.hu