Hány Fidesz szavazó lehet az órákon keresztül sorban álló rákos betegek között? 

Vásárhelyi Mária 2019. július 24. 21:56 2019. júl. 24. 21:56

Tényleg kíváncsi lennék, hogy az Onkológiai Intézetben órákon keresztül a lépcsőházban sorban álló, kemoterápiás kezelésre váró betegek közül vajon hányan vannak, akik újra és újra a Fideszre szavaznak?!

Miközben tudják, hogy a kormány százmilliárdokat költ hazugságkampányokra, álkonzultációkra, fake-news generátorokra, és teljesen felesleges stadionokra, miközben nem jut pénz a kórházi műtők légkondicionáló berendezésekkel történő ellátására, orvosi műszerekre, az orvosok és ápolók tisztességes megfizetésére, sőt arra sem, hogy legalább emberi körülmények között várakozzanak a legkiszolgáltatottabbak, a halálos kórral küzdők.

Egy ország, ahol a takarítók döntenek arról, hogy milyen ellátásban részesüljenek a betegek! Ahol mindig a legelesettebbekbe, legkiszolgáltatottabbakba rúg bele a hatalom. Azokba, akik képtelenek védekezni.

És a társadalom szenvtelenül asszisztál ehhez, mert nem fogják fel, hogy előbb-utóbb ők is sorra kerülnek. Azt hiszik, hogy ha lapítanak, akkor elkerülhetik, hogy ők is megalázva, kiszolgáltatva, az életükért reszketve eltűrjék mindezt.

De tévednek! Ha egy társadalomban az embertelenség válik általánosan elfogadottá, akkor ennek árát mindenki meg fogja fizetni. Azok is, akik ezt az erkölcsi rombolást vezényelték.