Harc a Jobbikban: saját maga ellen indítana etikai eljárást Sneider Tamás

HírKlikk 2020. május 26. 10:10 2020. máj. 26. 10:10

Az Azonnali információi alapján, saját maga ellen indítana etikai eljárást Sneider Tamás, de ezt a Jobbik szabályzata nem teszi lehetővé. 

A hírportál szerint az elmúlt napokban Jakab Péternek, a Jobbik elnökének Facebook-oldalán, pontosabban a kommentek között felbukkant egy azóta törölt nyílt levél, amelyben azt kérdezte valaki, hogy „gaz-e, hogy Szilágyi György alelnököd megrágalmazta Sneider Tamást, és emiatt Sneider Tamás önmaga ellen etikai vizsgálatot indított a párton belül?"

Az Azonnalinak Sneider elismerte – nem említve Szilágyi nevét, de kérdésükre nem is cáfolva –, hogy valóban „hamisan vádolta” őt egy vezető beosztású politikustársa egy szűkebb közösség előtt, emiatt szeretné, ha a párt országos etikai és fegyelmi bizottsága kivizsgálná az állításokat.

A Jobbik sajtóosztálya viszont azt írta a lapnak, hogy az alapszabályuk azt nem teszi lehetővé, hogy bárki maga ellen etikai vizsgálatot kezdeményezzen.

Ahogy korábban a Hírklikk is megírta, Szilágyi György, a párt szóvivője tájékoztatta az MTI-t, hogy a Jobbik visszahívja parlamenti alelnöki tisztségéből Sneider Tamást, helyére a párt Balczó Zoltánt jelöli. Sneider közölte, ő magától nem mond le, a belviszály hatására pedig Balczó is bejelentette, hogy ilyen körülmények között nem fogadja el a jelölést.