Hartmann Ferenc: Veszprémnek csak a kirakata csillog

HírKlikk 2024. május 15. 18:20 2024. máj. 15. 18:20

Veszprémben nő az elégedetlenség a fideszes városvezetéssel szemben, mert a megígértek ellenére, nem készült el a várost elkerülő 8-as út nyugati szakaszának korszerűsítése, külön szintű csomópontjai, Gyulafirátót határában katonai bázist építenek 3000 fő elhelyezésével, annak idején ehhez ígértek elkerülőutakat, játszótereket, semmi nem lett belőle, és régóta dédelgetett álma a veszprémieknek, hogy a belső körút még hiányzó szakaszát a Séd fölött átívelő völgyhíddal megvalósítsák, de ezt is kihúzta Lázár János a beruházási listáról, és még a színház átépítése sem valósult meg – foglalta össze a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Veszprém jelenlegi állapotát Hartmann Ferenc, az MSZP Veszprémi Szervezetének elnöke, aki az önkormányzati választásokon a Híd a Városért Egyesület, a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Párbeszéd-Zöldek, valamint a Momentum jelöltjeként indul a polgármesteri székért.

A csapatában vannak közgazdászok, jogászok, pedagógusok, szociológusok, sportszervezők és van egy érdekes tagja is, Varga-Damm Andrea, a Jobbik korábbi képviselője, aki maga jelentkezett, mert látja, hogy mit és hogyan szeretnénk – mondta Hartmann Ferenc. „Ő azt vallja, hogy a politikai változást az önkormányzatokban lehet elkezdeni és a 7-es választókerület regisztrált jelöltje lett. Andreának az a meglátása, hogy van olyan időszak, amikor szükség van együttműködésre, én azt mondom, Veszprémben ez lehetséges és működik.”

A politikus hozzátette, létrehoztak egy civil egyesületet, amelyben alig volt párttag, ez lett a Híd a Városért Egyesület. „Úgy gondoltuk, hidat tudunk építeni a politikai pártok, civilek és a választópolgárok között, és szép sorban csatlakoztak a támogatók.”

Veszprémben öt polgármester-jelölt van és öt kompenzációs lista is lesz

A médiafelület egyenlőtlen, kevésbé jut hozzá az ellenzék – mondta a kampányról Hartmann Ferenc. Felsorolta, hogy óriásplakátfelületük egyáltalán nincs, villanyoszlopokon, szórólapokon hirdetnek, újságokat adnak ki, fórumokat tartanak. „Két városi médiát meg kell, hogy említsek, a veszprémi 7 Napot, amellyel rengeteg problémánk van korrektség okán, de a választási időszakban lehetőséget ad a jelölteknek bemutatkozásra, és ugyanezt teszi a veszprémi városi televízió. Ez korrekt, de az furcsa, hogy a városi közlekedés járművein csak a Fidesz és a polgármester arculata látható, a mienk nem fér rá.”

Készült mérés, egy százalék különbég van a mi összefogásunk és a jelenlegi városvezetés között, de ez változhat – mutatott rá a politikus. 16 évig volt szocialista-szabaddemokrata többségű irányítása a városnak, 2010 óta jobboldali városvezetés van és nincs könnyű helyzetben az ellenzék, mert Európa kulturális fővárosa volt tavaly Veszprém és 100 milliárd forintot költöttek erre a programra, plusz ezen túlmenően az egyházmegye kapott 56 milliárd forintot az egyházi ingatlanok felújítására – tette hozzá Hartmann Ferenc. „Az tény, hogy a város kirakata csillog és messziről szépnek látszik Veszprém, de élhetőség szempontjából számos megoldandó probléma van, amire a fideszes városvezetés nem koncentrált.”

Elégedetlenek a fideszes városvezetéssel

Csökkent a város lélekszáma, 10 év alatt 10 százalékkal, de 2006 óta nem fordítottak semmit az épületek energiatakarékos felújítására sem – folytatta a hiányosságok felsorolását Hartmann Ferenc. „A szocialista-liberális városvezetés ideje alatt 7000 épület, zöld területek újultak meg, ezeken a lakótelepeken most nincsenek padok, parkolni szinte lehetetlen, érdemi számban nem bővült a bérlakásállomány. A Fidesz Veszprémhez kötődő nagyjai elsősorban a külső megjelenési elemekre fókuszáltak és nem a város élhetőségére.”

A polgármesterjelölt úgy fogalmazott, az ország gazdasági helyzetét látva, nem biztos, hogy minden több tízmilliárdos projekt megvalósítható Veszprémben, de abban bízik, hogy vannak olyan projektek, amelyeket legalább el lehet kezdeni, mint a belső körút hiányzó szakaszának építése. „Miután nagy ígéreteket nem tudok tenni, olyan programot fogalmaztunk meg, amellyel a Veszprémben élők komfortérzetét javíthatjuk, mint a lakótelepi parkolás, az épületek energiatakarékos felújításának támogatása, zöldfelületek megújítása.”

A KlikkTV műsorát itt nézhetik meg.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom