Harvey Weinstein egészsége megromlott, a börtönből kórházba került

HírKlikk 2024. április 28. 10:20 2024. ápr. 28. 10:20

Kórházba szállították a szexuális zaklatás miatt korábban elítélt producert, Harvey Weinsteint azt követően, hogy néhány napja hatályon kívül helyezték az ellene 2020-ban hozott ítéletet.

Ügye indította el a metoo-mozgalmat, amelynek eredményeként nők világszerte több száz férfit vádoltak meg szexuális visszaéléssel. Elképzelhető, hogy most ügyét újratárgyalják majd – írja az IndexSky News hírére hivatkozva. 

Ügyvédje, Arthur Aidala közölte, hogy Weinsteint a New York-i börtönben „megvizsgálták”, és a manhattani Bellevue kórházba küldték tovább, hogy teszteket végezzenek rajta, mert egészségileg egyfajta roncsnak számít.  

A 72 éves Harvey Weinstein 2020 óta tölti börtönbüntetését. Egészségi állapotának romlásáról már évekkel ezelőtt, 2021-ben közöltek információkat. Egyre rosszabbul volt, elkapta a koronavírust, folyamatosan veszítette el a fogait, és gyakorlatilag meg is vakult. 

A Sky News mindehhez hozzáfűzte, hogy a volt producer egy ideje szívproblémákkal, cukorbetegséggel és alvási apnoéval küzd. Ügyvédje szerint védence még mindig „éles eszű”, tehát egészségügyi problémái kizárólag fizikaiak, nem pedig szellemi jellegűek. Hozzátette, hogy Weinstein az előző börtönében rossz bánásmódban részesült.

Nem bántak jól vele. Még egy korty vizet sem voltak hajlandók adni, sem ételt, sem mosdószünetet nem biztosítottak neki – mondta az ügyvéd.

Forrás: Index