Hass, alkudj, gyarapodj, s a vírus fényre derül

Föld S. Péter 2020. március 13. 14:18 2020. márc. 13. 14:18

Sokáig semmi, aztán egyszerre csak lettek nekünk ők, akik mindent jobban tudnak. Mindent is. Előkerült az operatív törzs, száz vírusnál is virulensebb. Nem tudni, más országokban szintén operatív törzs irányítja-e a védekezést, nem kizárt, hogy jobb helyeken az ilyet szakemberre bízzák.

Mi csatára termett, hátrafelé nyilazó, büszke, szilaj nép vagyunk, akiknek operatív törzs mondja meg a tutit. Kérdezni nem lehet a törzstől, mert katonáéknál ez nem szokás. Ott rend van és fegyelem, aki nem lép egyszerre, annak a kezéből kicsavarják a mikrofont. Nem azért vannak, hogy kérdésekre válaszoljanak, hanem hogy megokosítsanak bennünket, bugyuta, ostoba lakosságot, akik nélkülük a kenyérnek biztosan a rossz oldalára kennénk a vajat.

Ha jól jövünk ki a végén a vírusból, mert viszonylag kevés lesz a beteg, és a halottak száma is a hibahatáron belül marad, akkor majd verik a mellüket, hogy világszínvonalú az egészségügy, és ők végig urai voltak a helyzetnek. Amennyiben minden rosszra fordul, arra is lesz magyarázat: a migránsok miatt van, Soros tehet róla, és az ellenzék, valamint az újságírók. És persze mindenki más, aki nem ők.

Annyit mondták már maguknak, hogy tényleg azt hiszik: értünk vannak. Ezek a derék sehonnaiak értünk vadásznak Svédországban helikopterrel, mert szent meggyőződésük, hogy nekünk attól jobb lesz. Örüljünk, amiért ők vadásznak helyettünk, és nem ki tudja, honnan jött idegenek. Ezért rendelnek több misét a papoktól és több közvetítést a közmédiától. Ez a keresztény szabadság: elkövetnek valami gazemberséget, meggyónják, oszt jó napot. Nekünk, ateistáknak marad az, hogy tisztességesek legyünk.

Ezek ugyanis tényleg azt gondolják, hogy mi lennénk szegényebbek, ha a nemzet gázszerelője nem vásárolna össze mindenféle kacatot – gyárat, földet, hotelt, és mindent, ami szembe jön – mintha nem lenne jobb dolga ennél. Lenne neki, de az ő lelki szemei előtt a haza üdve lebeg, a szíve is azért dobog, hogy hasítson, alkudjon, gyarapodjon.

Jól jött ez a koronavírus a derék uraknak, most újfent megmutathatják, hogy mennyire fontosak nekünk. Nélkülük még senkik sem lennénk.