Hat havi jutalmat kapott a leváltott fideszes polgármester

HírKlikk 2024. július 3. 07:45 2024. júl. 3. 07:45

A törvényileg lehetséges maximumot, hat havi jutalmat szavazott meg a fideszes többségű sárospataki képviselő testület a leköszönő fideszes polgármesternek, Aros Jánosnak, és alpolgármesterének, a szintén fideszes Sikora Attilának.

Az előterjesztés szövege szerint (pdf nyílik) a jutalom a „2024. évi munkájuknak a magas színvonalon történő elvégzéséért” jár.

A 444 szerint ez kicsit meglepő indoklásnak tűnik azután, hogy a választók júniusban 14 év után leváltották a polgármestert a posztjáról, és a városi fideszes jelöltek is borzalmasan szerepeltek. Aros 36 százalékot kapott, a város hét egyéni választókerületéből pedig hatban győzött az ellenzék. Ráadásul mindezt úgy, hogy a városban EP-listán a Fidesz 44 százalékot kapott, vagyis Aros és az önkormányzati képviselőjelöltek érezhetően rosszabbul teljesítettek, mint a pártjuk.

A lap szerint az eredeti előterjesztésben még „csak” egy havi jutalom szerepelt, a pénzügyi bizottság ülésén dobta be valaki, hogy legyen inkább hat havi az összeg. 

Aros Jánost a 444-nek azt mondta, ez a mostani akció meglepetésként érte őt, nem volt erről egyeztetés vele, és hogy a 14 év alatt mindössze egyszer, tavaly vett fel jutalmat, és az is csak egy havi összeg volt.

„Nincs szükségem ekkora összegű jutalomra”, mondta, hozzátéve, hogy mindez a testület döntése volt, az ugyanakkor jóleső érzés, hogy az önkormányzat úgy érezte, ő és az alpolgármestere jól dolgoztak. Jelenleg keresi a jogi lehetőségét annak, hogy miként tudja nem felvenni ezt az összeget.

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom